Проросійські Telegram-канали: РНБО опублікувала список з пулу Клименка

10:23, 26.10.2021
Проросійські Telegram-канали: РНБО опублікувала список з пулу Клименка

Засідання Національного координаційного центру кібербезпеки під голосуванням серектаря РНБО Данілова. (Фото РНБО України)

Рада національної безпеки та оборони опублікувала список акаунтів та телеграм-каналів, які безпосередньо пов’язані з дезінформаційною діяльністю на користь Російської Федерації.

 

Як повідомляє Україна молода, про це повідомила пресслужба РНБО.

 

Зокрема, на офіційному сайті РНБО раніше було опубліковано «Глосарій назв, термінів, словосполучень, які рекоменовано використовувати у зв’язку з тимчасовою окупацією РФ Автономної Республіки Крим, м. Севастополь та окремих районів в Донецької та Луганської областей.

 

Як повідомляється у звіті, публікація Глосарію нині супроводжується комплексною скоординованою кампанією зі спроб дискредитації збоку проросійських каналів у Telegram.

 

До списку каналів та персональних блогів увійшли:

 

Klymenko Time, VESTI, Шептун, First, Новоstnoy, Юрий Ткачёв, Андрей Манчук, КОРНИЛОВ, Максим Могильницкий, Вадим Рабинович, Moroz.Live.

 

Для того, щоб переконатися, що усі ці канали взаємопов’язані, Центр протидії інформації зазначає, що потрібно лише ознайомитися зі статистикою, доступною на відкритому ресурсі tgstats.

 

Вони стверджують, що наведені дані свідчать, що названі канали разом зі своїми каналами-супутниками знаходяться в одному проросійському пулі, всередині якого є ряд дружніх до них каналів, які активно поширюють публікацію Klymenko Time.

 

Також у звіті наголошують, що всі «дуже ображені та занепокоєні» публікацією Глосарію канали належать до пулу О. Клименка (колишнього міністра доходів та зборів В. Януковича), або напряму куруються РФ.

 

«Шляхом маніпулювання інформаційними потоками вони утворили мережу з телеграм-каналів, що постійно взаємодіють один з одним. За допомогою безперервних цитувань та перепостів створюється ілюзія незалежної думки каналу, що підкріплена посиланням на більший, і відповідно, «поважніший» канал.

 

Хоча насправді вони є лише «ретрансляторами» наративів РФ, що замасковані під так звану «українську опозицію», - зазначається у звіті.

 

В РНБО наголошують, що аналізуючи наведені дані, можна прийти до висновку, що створення такої великої розгалуженої мережі пропагандистських ресурсів , які працюють на користь інтересів РФ, зорієнтовані на проведення дискредитаційних, дезінформаційних кампаній проти України з метою розхитування внутрішньополітичної ситуації.

 

Як повідомляла "УМ", секретар РНБО вистапає за жорстку президентську республіку.