Вагнергейт і офшори: до садиби Зеленського у Конча-Заспі організували автопробіг, фото

21:41, 10.10.2021
Вагнергейт і офшори: до садиби Зеленського у Конча-Заспі організували автопробіг, фото

Садибу Зеленського охороняли близько 500 правоохоронців. Тоді як активістів було у чотири рази менше. (Фото: facebook.com/volodymyr.omelyan)

Громадські активісти з «Руху опору капітуляції», Демократичної сокири» та інших організували автопробіг від столичної станції метро «Теремки» і до елітного селища у Конча-Заспі у неділю ввечері.

 

Акція фінішувала під парканом президентської садиби Зеленського, яку охороняли близько 500 правоохоронців. Тоді як активістів було у чотири рази менше.

 

Як інформує Україна молода, про це пишуть у соцмережах учасники акції.

 

«Востаннє я таке бачив за часів Януковича під час охорони Межигір‘я… Зоряні Війни просто. Зеленський, привіт», - написав з акції ексміністр Володимир Омелян і оприлюднив відео, на якому видно сотні «космонавтів» з МВС.

 

 

Тоді як представник поліції діалогу Роман Чеповський зауважив, що кількість правоохоронців достатня для забезпечення порядку на мирній акції. Також на місці чергують представники Червоного хреста, передає Суспільне.

 

«Пам'ятайте, що поліція може вдаватися до агресивних дій. Не виключені також провокації. Тому тримайтеся разом з іншими учасниками акції. На місці не відходьте далеко наодинці», - попереджали учасників співорганізатори з «РОК».

 

Співорганізатор акції та лідер партії "Демократична сокира" Юрій Гудименко повідомив журналістам, що біля будинку Зеленського зібралося приблизно 100-150 активістів.

 

І наголосив: "Наше завдання – показати, що події останніх 10 днів, з тим що президент зізнався у телефонуванні Лукашенку і попереджені про "вагнерівців", справою Мецгера, нападом на журналістів, з "Ошфорами-95", з позавчорашнім нападом на наших активістів, які намагалися розгорнути банер про Коломойського, зі вчорашніми і сьогоднішніми "тітушками" — це далеко виходить за межі поведінки влади. У нас немає як таких політичних вимог, оскільки вони недоречні на фоні такої кількості проблем".

 

                                     Фото: suspilne.media

 

Активісти розгорнули плакати з написами: "Це вже навіть не Квартал-95, а аншлаг-аншлаг", "Тебе судитимуть за вангергейт" тощо.

 

"Банкова продовжує узурпацію влади. Політичне керівництво країни саботує розслідування "Вагнерґейту". Влада бреше нам про офшори Зеленського. Коломойський повертає свій вплив, а країну ведуть до геополітичного розвороту на Схід!", — вважають організатори.

 

Згодом активісти запалили фаєри, а також розгорнули банер з написом "Коломойського — під санкції".

 

 

На одного з учасників акції за вчинення дій, які порушують громадський порядок, складено адміністративний протокол за дрібне хуліганство.

 

Як повідомляла "УМ", Петро Порошенко вважає чинного президента Володимира Зеленського причетним до організації сутичок між "тітушками" і прихильниками "ЄС" в селищі Козин під Києвом.
 
 

До речі, опоненти Порошенка молодого віку в неділю знову намагалися пройти до його садиби у Козині. Але їх знову не пустили прихильники Порошенка і поліція.

 

Тож вони принесли гарбузи до будинку п’ятого президента і розгорнули плакат із зображення Петра Порошенка та Віктора Медведчука, на якому закликали "здати Медведчука" правоохоронцям.