Медведчук не оскаржуватиме рішення суду щодо продовження йому домашнього арешту

11:55, 10.09.2021
Медведчук не оскаржуватиме рішення суду щодо продовження йому домашнього арешту

Медведчук залишається ще надовго під домашнім арештом. (Фото: сайт ОПЗЖ)

Підозрюваний в державній зраді нардеп Віктор Медведчук («ОПЗЖ») заявив, що більше не подаватиме апеляцію на обрання йому запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Нардеп подав скаргу до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ).

 

Як інформує УМ, про це 10 вересня повідомила пресслужба «ОПЗЖ» на своєму сайті.

 

За словами нардепа, він планує «перенести юридичну боротьбу» в Європейський суд з прав людини, де його «скарги вже прийняті до розгляду», оскільки не довіряє правосуддю в Україні.

 

«Українська влада сьогодні судить не мене, влада судить багатомільйонну «небандерівську» Україну, і судять її ті, хто робить з нашої країни «анти-Росію», – вважає він.

 

Нагадаємо: 11 травня Генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала підозру в держзраді Віктору Медведчуку та нардепу Тарасу Козаку. Його також підозрюють у діяльності, спрямованій на підрив економічної безпеки України.

 

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Москва не збирається втручатися в процеси, пов'язані з кримінальним переслідуванням Медведчука в Україні.

 

13 травня суд відпустив Медведчука під цілодобовий домашній арешт. 9 липня суд продовжив домашній арешт Медведчука до 7 вересня.

 

11 липня суд заарештував майно оголошеного в розшук депутата Козака.

 

30 липня Київський апеляційний суд не задовольнив апеляційну скаргу захисту Медведчука на обраний йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

 

20 серпня Генпрокуратура завершила розслідування справ Козака та Медведчука.

 

Другого вересня суд залишив Медведчука під цілодобовим домашнім арештом ще на два місяці. Нардепа зобов'язали носити електронний браслет, здати закордонні паспорти та не спілкуватися зі свідками.