Генерал-майор Віктор Назаров призначений радником головнокомандувача ЗСУ

00:55, 17.08.2021
Генерал-майор Віктор Назаров призначений радником головнокомандувача ЗСУ

Генерал-майор Віктор Назаров. (Фото: hromadske.ua)

Відомий генерал-майор Віктор Назаров призначений радником головнокомандувача ЗСУ з політичних питань у понеділок.

 

Рішення про призначення вже підписано головнокомандувачем Валерієм Залужним.

 

Як інформує Україна молода, цю неофіційну інформацію згодом підтвердила пресслужба Генштабу ЗСУ.

 

Генерал Назаров відомий тим, що його звинувачували у службовій недбалості після збиття бойовиками українського військово-транспортного літака Іл-76 у червні 2014 році. У 2021 році його виправдали.

 

Протягом тривалого судового процесу його підтримувало чимало військових, волонтерів і добровольців, які вважають його справжнім патріотом, якого безпідставно намагаються засудити за злочин терористів.  

 

Спочатку Назарова визнали винним і засудили до 7 років тюрми у березні 2017 року.

 

Як повідомляла «УМ», суд вирішив, що Назаров, перебуваючи на посаді начальника штабу, першого заступника керівника АТО на території Донецької та Луганської областей знав, що аеродром Луганська перебуває в оточенні противника, який регулярно здійснює його обстріл, і що противник має у своєму розпорядженні переносні ЗРК.

 

У травні 2021 року Касаційний кримінальний суд Верховного Суду за результатами розгляду справи щодо Назарова Віктора Миколайовича за обвинуваченням у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 425 КК України, скасував постановлені судові рішення і закрив кримінальне провадження у зв’язку з відсутністю в діянні Назарова В. М. складу кримінального правопорушення.

 

Генерала було повністю виправдано.