Іван Вигівський очолив поліцію Києва, фото

13:37, 11.08.2021
Іван Вигівський очолив поліцію Києва, фото

Полковник Іван Вигівський переїжджає з Полтави до Києва. (Фото МВС)

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський представив нового начальника поліції Києва Івана Вигівського особовому складу в середу.

 

Полковник Вигівський до цього призначення очолював поліцію Полтавської області.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує МВС у середу.

 

Міністр Монастирський у присутності начальника Нацполіції Ігоря Клименка заявив, що від нового очільника поліції Києва очікує посилення уваги на забезпечення публічної безпеки, тим більше напередодні 30-ї річниці незалежності України.

 

«Це перший виклик, який чекає на вас і на нас всіх. І ви тепер особисто, Іване Михайловичу, будете нести відповідальність за організацію проведення цього свята», - сказав пан Монастирський.

 

 

Міністр також наголосив, що «питання боротьби зі злочинами, на які найбільше скаржаться громадяни, має бути у пріоритеті у нового керівництва».

 

Пан Монастирський акцентував на тому, що особливу увагу столична поліція має приділяти і дрібним, побутовим злочинам.

 

«Для пересічного киянина викрадення у дитини велосипеда буде більш важливим і вагомим, ніж питання, яке помічається на рівні Головного управління. На це я спрямовую вас як керівника поліції і всю команду, яка буде працювати. Акцентую вашу увагу, що питання протидії корупції буде пріоритетом моєї роботи. Жодного потурання до людей, які будуть займатися корупційними схемами, не буде ні від мене, ні від очільника НПУ, ні від очільника поліції Києва», - заявив він.

 

 

Очільник МВС подякував Андрієві Крищенку за понад 5 років роботи та висловив сподівання, що її кращі традиції і принципи перейдуть до нового керівництва.

 

Голова Нацполіції Ігор Клименко сказав, що Київ - місто держави, яке вимагає від нового очільника особливої уваги в організації роботи, підборі керівної ланки і у розв'язанні проблемних питань.

 

Водночас пан Клименко підкреслив, питання незаконного будівництва, рейдерства, майнові злочини та крадіжки – завжди будуть на контролі в керівництва Нацполіції. Тому, новий начальник ГУНП Києва повинен звернути увагу на подолання цих проблем.

 

Тоді як Іван Вигівський висловив подяку за можливість керувати таким великим підрозділом.

 

«Київ – це фактично серце нашої держави. Всі регіони повинні рівнятися на столицю. Роботи буде багато. Пріоритетними залишаються боротьба з організованою злочинністю та безпека на вулицях столиці. Спільно з особовим складом будемо координувати свої дії, щоб продовжувати створювати безпечне середовище для киян та гостей міста. Задачі, які ставляться керівництвом держави, будуть максимально виконані», - зазначив новопризначений керівник поліції Києва.

 

Як повідомляла «УМ», попередній начальник поліції Києва Андрій Крищенко повідомив, що його рапорт про відставку було задоволено 11 серпня. Він перебував на посаді з 15 грудня 2015 року.