Ідея референдуму про відокремлення ОРДЛО і Криму є злочинною – Порошенко

20:48, 26.06.2021
Ідея референдуму про відокремлення ОРДЛО і Криму є злочинною – Порошенко

Петро Порошенко під час виступу на форумі депутатів місцевих рад Прикарпаття у Івано-Франківську.

П'ятий президент України Петро Порошенко обурений ідеєю влади провести референдум про відокремлення тимчасово окупованих територій від України.Такі наміри керівництва держави він вважає злочинними.

 

Як повіомляє Україна молода, про це Порошенко заявив під час виступу на форумі депутатів місцевих рад Прикарпаття у  суботу.

 

«Зеленський вже майже відверто говорить про те, що він хоче провести референдум, щоб позбутися Донбасу і Криму. Конституція безпосередньо забороняє це. І ми – українці, ми – "Європейська Солідарність" – підкреслюємо: ми не дамо навіть поставити це питання, щоб побудувати стіну між Україною і окупованими агресором територіями. Хоч стіну з Кримом, хоч стіну з Донецькою областю, хоч стіну з Луганською областю», - наголосив лідер «Європейської солідарності».

 

За його словами, "не за те українці віддавали і віддають досі свої життя".

 

Колишній президент заявив, що два роки політики "умиротворення" Путіна привели до руйнування міжнародної коаліції на підтримку України, і це надзвичайний виклик, який стоїть перед Україною.

 

Зауважимо, що 24 червня президент Зеленський заявив, що, якщо жоден із планів мирних переговорів по Донбасу не спрацює і постане питання про те, щоб відгородитися стіною від окупованих територій, це рішення має підтримати народ на всеукраїнському референдумі.

 

За його словами, стіна – це повне розірвання всіх відносин, припинення всіх комунікацій. Він також закидає Порошенку порушення "кривавих ліній" на Донбасі. 

 

У відповідь речник президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Київ уже де-факто розірвав зв'язки з Донбасом, але буде сумно, якщо це станеться і де-юре.