Андрій Таран дякує за військову допомогу США: радари і технології

00:15, 13.06.2021
Андрій Таран дякує за військову допомогу США: радари і технології

Протиартилерійські радари США невдовзі надійдуть до України.

Міністр оборони України Андрій Таран дякує уряду США, який затвердив другу частину безпекової допомоги Україні на суму у 150 млн доларів, що буде спрямована на заходи із забезпечення територіальної цілісності України, оборони кордонів та поглиблення взаємосумісності вітчизняної армії з НАТО.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Міністерство оборони.

 

Зауважимо, що виділена Пентагоном Україні допомога в розмірі 150 мільйонів доларів буде включати протиартилерійські радари, засоби радіоелектронної боротьби і технології боротьби з дронами.

 

За словами Тарана, цей пакет допомоги буде спрямований на підвищення бойових спроможностей сил оборони України.

 

«Йдеться про поповнення наших арсеналів протиартилерійських радарів, засобів для боротьби з безпілотниками, захищеного зв’язку, електронної боротьби і евакуації поранених із поля бою, а також підготовку та обладнання для удосконалення безпеки частин Повітряних сил ЗСУ», - акцентував міністр оборони.

 

За його словами, партнери зі США надають Україні безпрецендентну підтримку у посиленні обороноздатності та національної стійкості.

 

"Протягом 2014-2021 років Україна отримала від уряду США оборонну допомогу майже на 2,5 млрд доларів. А нещодавно Комітет закордонних справ Сенату США одностайно ухвалив законопроєкт "Про безпекове партнерство з Україною", що, після підписання у Палаті представників, Сенаті і президентом США, збільшить щорічну військову допомогу до $300 млн"» - додав пан Таран.

 

Міністр оборони також відзначив важливість виконання Україною заходів оборонної реформи, посилення демократичного цивільного контролю над Збройними Силами України в рамках «Ініціативи безпекової допомоги Україні».

 

Він нагадав, що стратегічний діалог на рівні керівників оборонних відомств України та США динамічно розвивається і це є запорукою зміцнення обороноздатності та практичної реалізації євроатлантичних прагнень нашої держави.

 

Як повідомляла "УМ", 11 червня Міністерство оборони США затвердило другу частину безпекової допомоги Україні у розмірі 150 мільйонів доларів.