Україна отримує підтримку партнерів на тлі російської ескалації – МЗС

20:32, 11.04.2021
Україна отримує підтримку партнерів на тлі російської ескалації – МЗС

МЗС України дякує всім міжнародним партнерам за вияв солідарності.

Все більше країн – міжнародних партнерів України рішуче заявляють про підтримку територіальної цілісності та суверенітету України на тлі ескалації Росією безпекової ситуації.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив речник МЗС України Олег Ніколенко у соцмережах у неділю ввечері.

 

«Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба за 11 днів провів 16 телефонних розмов з главами зовнішньополітичних відомств Великої Британії, Греції, Грузії, Данії, Естонії, Канади, Латвії, Молдови, Нідерландів, Німеччини, Словаччини, США, Франції Швеції, Високим представником ЄС та Генеральною секретаркою ОБСЄ. Про свою солідарність з Україною твердо заявили очільники МЗС Болгарії, Литви, Польщі та МЗС Чехії», - повідомив пан Ніколенко.

 

 

За словами речника МЗС, також генеральний секретар НАТО під час телефонної розмови з Президентом України підкреслив, що Альянс залишається відданим партнерству з Україною і підтримує нашу країну.

 

Український дипломат нагадав, що про підтримку України заявив вчора під час зустрічі з главою Української держави і президент Туреччини.

 

«Дякуємо всім нашим партнерам за цей вияв солідарності!» - наголосив речник МЗС.

 

Зауважимо, що на фоні загострення на Донбасі Україна активізувала військовий діалог з Північноатлантичним Альянсом та поглибила співпрацю у Чорноморському регіоні.

 

Нагадаємо, глава Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що співробітництво Україна-НАТО носить винятково мирний характер.

 

А президент Володимир Зеленський вважає вступ до НАТО єдиним шляхом до закінчення війни. Він також упевнений, що тільки надання Плану дій щодо членства (ПДЧ) для України стане справжнім сигналом для РФ.