Зеленський таємно радився з генералами щодо ескалації на Донбасі – Данілов

07:27, 03.04.2021
Зеленський таємно радився з генералами щодо ескалації на Донбасі – Данілов

Президент Володимир Зеленський і головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак. (Фото Офісу президента)

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов розповів про таємну нараду президента Володимира Зеленського з генералами, військовими та розвідниками щодо ескалації ситуації Росією на сході України.

 

За його словами, таємна нарада щодо загострення на Донбасі та можливого нападу Росії на територію України тривала допізна у четвер, 1 квітня.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Данілов заявив у ефірі "Свобода слова Савіка Шустера" в ніч на суботу.

 

«1 квітня була у президента велика нарада, на якій були присутні вісім генералів, усі наші військові, які мають до цього стосунок, усі наші розвідки, і нарада закінчилася на початку десятої години вечора. Коли хтось вважає, що воно все робиться самостійно, то ви глибоко помиляєтесь», - стверджує секретар РНБО.

 

За його словами, у кожній області є побудована система захисту проти нападу ззовні. Проте як вони діють – це секретна інформація.

 

Також Данілов розповів, що щодня о 6-й ранку Зеленський та усе керівництво отримує повну інформацію про стан речей, які відбуваються на території Донецької та Луганської областей.

 

О 17:15 починається отримання інформації від розвідок про те, що відбувається на кордоні з Білоруссю, Росією та окупованим Кримом.

 

Як повідомляла «УМ», президент США Джозеф Байден провів першу телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським, під час якої обговорив підтримку України на тлі агресії РФ, питання реформ та епідемію коронавірусу.

 

Раніше головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак повідомив під час виступу у Раді, що під виглядом підготовки до майбутніх військових навчань "Запад 2021" Росія стягує війська до кордону з Україною – у Брянську і Воронежську області РФ та до окупованого Криму.

 

Читайте також: Загиблі герої березня 2021-го.