Зеленський відреагував на втрати ЗСУ і «гру м’язів» Росії

18:33, 01.04.2021
Зеленський відреагував на втрати ЗСУ і «гру м’язів» Росії

Зеленський продовжить домовлятися про мир, хоча кожна звістка про загибель військових дається йому з болем. (Фото Офісу президента)

Ескалація на сході України помітна з початку 2021 року: тільки за перші місяці Україна має 20 загиблих і 57 поранених військових на передовій.

 

Як повідомляє Україна молода, такі дані навів президент Зеленський у своєму зверненні в соцмережах у четвер ввечері.

 

За його словами, Україна готова до будь-яких провокацій. І хоча кожна звістка про загибель військових дається президенту з болем, він продовжить домовлятися про мир.

 

«‎Нарощування присутності російських військ на кордоні з Україною. Гра м’язами у форматі військових навчань і можливі провокації вздовж кордону – це традиційна справа Росії. Таким чином вона намагається створювати атмосферу загрози та водночас – тиску під час переговорів щодо припинення вогню та щодо миру як нашої цінності. Наша армія – це не лише сила та міць, це також мудрість і виваженість. Наша держава – це єдність. Ми завжди готові до будь-яких провокацій», - зазначив глава держави.

 

Водночас Зеленський зауважив, що санкції проти Віктора Медведчука, «голосна та тверда» позиція щодо незалежності України та просування до миру й беззаперечна підтримка з боку західних партнерів дратують ворога, що вторгся на Донеччину й Луганщину та окупував Крим.

 

І наголосив, що Україна хотіла б повернутися до тих умов, коли режим припинення вогню діяв ефективніше – як з 27 липня 2020 року, коли впродовж місяців було в десятки разів менше поранених і загиблих.

 

«Процес перемовин щодо миру нелегкий. Але ніхто й не сподівався, що буде легко. Завжди боляче втрачати наших людей. Кожна звістка про загибель дається з болем сім’ям, родичам, усім українцям і мені як Президенту. Саме тому ми не зупиняємось і домовляємося про перемир’я як про найшвидший тактичний крок. Наша ж стратегія – обов’язково мир і повернення наших людей і територій», - підкреслив Верховний Головнокомандувач.

 

Як повідомляла «УМ», дев’ятеро захисників України віддали свої життя у боротьбі з російськими окупантами у березні 2021 року.