Засідання РНБО: Ярош порадив звернути увагу на УПЦ МП

12:09, 19.03.2021
Засідання РНБО: Ярош порадив звернути увагу на УПЦ МП

За словами Яроша, із початком російсько-української війни, Моспатріархат став надійним оплотом проросійських сил

Напередодні чергового засідання РНБО, хотілося б звернути увагу її членів на впливову і фінансово-потужну агентурну мережу російської федерації в Україні. Йдеться про філію так званої РПЦ — УПЦ МП.

 

Як інформує УМ, про це у себе на Фейсбуці написав колишній лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош.

 

"По-перше, ця структура була створена забороненою в Україні комуністичною партією на чолі з катом Сталіним (архівних документів достатньо). По-друге, всі роки Незалежності України це дитя НКВД, прикриваючись релігійними гаслами, веде цілеспрямовану антидержавну діяльність (фактів, у тому числі задокументованих СБУ, безліч)" - зазначив він.

 

За його словами, із початком російсько-української війни, Моспатріархат став надійним оплотом проросійських сил, перетворивши культові споруди (храми та монастирі) на розплідники антиукраїнської пропаганди та бази і штаби російських бойовиків.

 

"У Криму, в Донецькій та Луганській областях, з самого початку окупації, московські попи стали однією з головних рушійних сил по захопленню української землі. Практично у всіх областях, де Кремль планував реалізувати свій план по створенню так званої «Новоросії», московські попи активно підтримали ці намагання...", - зауважив Ярош.

 

Дмитро Ярош порадив РНБО звернути увагу на УПЦ МП - філію РПЦ - фото 69004
 

Громадський діяч також підкреслив, що УПЦ МП у своїх антидержавних намірах і діях, практично з’єдналася з ще одним політико-олігархічним антиукраінським угрупуванням «ОПЗЖ».

 

"Тобто, вся їх діяльність координується з єдиного кремлівського центру та направлена на ліквідацію Держави Україна. Знов таки ж, фактажу більш ніж достатньо...", - зявив Ярош.

 

"Отже, діяльність російської «Церкви», під час Війни України за свою Незалежність, несе безпосередню загрозу існуванню нашої Держави, тому має бути ліквідована, її імперська діяльність — заборонена, а майно та матеріальні ресурси повернуті українському народу", - додав колишній лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош.

 

Зауважимо, Рада національної безпеки і оборони (РНБО) проведе засідання в п'ятницю, 19 березня, повідомляють Українським Новинам з посиланням на джерело в Офісі президента.

 

"Сьогодні пройде РНБО", - сказав він.

 

Засідання скликано президентом Володимиром Зеленським орієнтовно на 17:00. Порядок денний поки не розголошується.