Резиденцію Зеленського у Конча-Заспі пікетували прихильники Стерненка

21:05, 08.03.2021
Резиденцію Зеленського у Конча-Заспі пікетували прихильники Стерненка

Учасники акції в Конча-Заспі вимагали звільнити Сергія Стерненка, а також підозрюваного у справі Шеремета – Андрія Антоненка.

Чергова акція прихильників засудженого активіста Сергія Стерненка відбулася під парканом резиденції президента Володимира Зеленського у Конча-Заспі, що під Києвом у понеділок.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує телеграм-канал прихильників Стерненка "Самозахист".

 

За даними учасників, в акції брали участь декілька сотень людей.

 

Вони вирушили пішки від метро "Видубичі" до Конча-Заспи. Біля резиденції їх зустрів наряд поліції.

 

Учасники вимагали звільнити Сергія Стерненка, а також підозрюваного у справі Павла Шеремета – Андрія Антоненка.

 

Під парканом резиденції активісти розгорнули великий банер "Мовчання тримає за гратами", а також почепили плакати й листівки на огорожу.

 

Також учасники традиційно палили фаєри.

 

У вівторок зранку активісти продовжать "вимагати справедливого правосуддя для Сергія Стерненка, Андрія Антоненка та всіх політв’язнів" вже біля "Президент Готелю" в центрі Києва, де судді з усієї країни обиратимуть членів Вищої ради правосуддя.

 

Як зазначається у дописі каналу, учасники вимагатимуть змін правил добору членів ВРП, "куди мають увійти порядні люди, які не дозволять тримати патріотів та безневинних людей за гратами і відпускати вбивць та корупціонерів".

 

Як повідомляла «УМ», 23 лютого Приморський райсуд Одеси оголосив вирок активісту Сергію Стерненку у справі за обвинуваченням у викраденні людини – сім років і три місяці ув’язнення із конфіскацією половини майна.

 

Після оголошення рішення суду Стерненко коротко поговорив, за його твердженням, із президентом Зеленським по телефону, якому «подякував» за вирок.

 

Його взяли під варту і відправили до СІЗО до оскарження вироку.