Зеленський вакцинувався від COVID19 на передовій

13:31, 02.03.2021
Зеленський вакцинувався від COVID19 на передовій

Президент зробив щеплення у військовому госпіталі на Донбасі.

Президент Володимир Зеленський вакцинувався від COVID19 на передовій в районі ООС у вівторок.

 

Як інформує УМ, про це президент написав в Twitter.

 

"Зробив це на передовій з нашими солдатами в якості головнокомандувача. Та сама Oxford / AstraZeneca (Covishield) з Індії, яка була доставлена першою в Україну, яку отримали мільйони людей у всьому світі. Вакцина дозволить нам знову жити без обмежень", - написав він.


В Офісі президента уточнюють, що глава держави зробив щеплення на території військового мобільного госпіталю № 59 на Донбасі разом з військовими лікарями та захисниками.

 

Раніше 2 березня Зеленський розпочав робочу поїздку до зони проведення Операції об’єднаних сил у Луганській області.

 

Раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов 1 березня публічно провакцинувався від коронавірусного захворювання COVID-19 та сказав, що президент Зеленський вакцинуватимуться з військовими. Міністр зазначив, що його щеплення і вакцинація президента Зеленського стали можливими після внесення змін до Національного плану вакцинації. Глава держави і очільник МОЗ перехворіли на коронавірус у 2020 році.

 

Як повідомляла УМ, 24 лютого в Україні почалася вакцинація проти COVID-19. Черкаський лікар-реаніматолог Євген Горенко став першим українцем, який отримав щеплення проти коронавірусу SARS CoV 2.

 

За перші два дні вакцинаційної кампанії щеплення проти коронавірусної хвороби COVID-19 зробили 1 338 особаму різних регіонах України, а до кінця лютого – понад 3 тисячам людей. Критики вказують на низький рівень добровільної вакцинації в Україні.

 

Вакцинація буде відбуватися в 4 етапи.

 

Із 1 березня в "Дії" для українців стала доступною послуга запису до списку очікування вакцинації проти COVID-19.