РНБО готує санкції проти нардепів зі статками в 300-400 мільйонів – Данілов

07:27, 20.02.2021
РНБО готує санкції проти нардепів зі статками в 300-400 мільйонів – Данілов

Олексій Днаілов після засідання РНБО 19 лютого.

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов обіцяє запровадження нових санкцій, в тому числі й проти дуже заможних народних депутатів. Наразі ж запроваджено санкції щодо лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко. 

 

Нові ж санкції буде введено під час засідання Ради нацбезпеки і оборони найближчим часом.

 

Як повідомляє Україна молода, про це пан Данілов заявив в ефірі "Свобода слова Савіка Шустера" в ніч на суботу.

 

«Як і минулого разу я сказав, що далі буде, повірте – і далі буде! Далі будуть офшори, власність, все, що поцуплене з 1991 року в українського народу, буде повернуте українському народу. Більш того, усі депутати, у яких статки в 300-400 мільйонів, люди добрі, де ви це взяли?», - наголосив секретар РНБО.

 

І додав: «Зупиняється це все. Найближчим часом на наступному засіданні РНБО ви побачите більше і цікавіше. І там будуть депутати, там буде багато тих людей, які жодного разу не працювали, а мають величезні статки – усі будуть повертати, і в тому числі, що стосується українських надр. Це буде окрема ситуація. Коли забрали усе, що можна забрати, жодної копійки не сплачують до бюджету. Закінчилися ті часи…».

 

Він також натякнув на окремих обранців-багатіїв: «Наголошую, усі люди, які мають бізнес в Росії, заробляють там гроші, потім їх витрачають на промивання нам мізків, найближчим часом це буде публічна інформація і всі це бачитимуть».

 

Зауважимо, що під час засідання у п'ятницю РНБО включила політика Віктора Медведчука та його дружину Оксану Марченко в санкційний список за фінансування тероризму. Санкції введено і щодо подруги Марченко - Наталії Лавренюк, яку вважають цивільною дружиною нардепа Тараса Козака.

 

За словами Данілова, санкції проти Медведчука і його дружини були запроваджені на підставі наданих СБУ документів та відео, які свідчать про їхню терористичну діяльність.

 

«Я не відкрию великої таємниці, і це відкрита інформація: за 14 кілометрів від нашого кордону, на території Російської Федерації розташовано один із нафтопереробних заводів, яким володіють Медведчук, разом зі своєю дружиною, і Козак, також разом зі своєю дружиною», — сказав секретар РНБО.

 

За його даними, нафтоматеріали постачають терористам, які вбивають українських бійців: «У нас достатньо доказів того, що це терористичне угрупування, яке свідомо фінансує і допомагає бойовикам. На підставі чого було проведено сьогодні засідання, був звіт СБУ, були надані всі відповідні документи».

 

Також секретар РНБО зазначив, що рішення про введення санкцій щодо Медведчука і Марченко було ухвалено членами РНБО «майже одноголосно». Зокрема, РНБО ухвалила рішення "вжити невідкладних заходів" для повернення у держвласність частини нафтопродуктпроводу, продаж якого пов’язували із Медведчуком.

 

При цьому, 18 лютого лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко заявив, що  офіційно придбав у колишнього глави КМДА Володимира Макеєнка телеканал «Прямий».

 

За його словами, це необхідно, щоб запобігти спробам президента Зеленського заблокувати мовник через запровадження санкцій проти Макеєнка, як це планувалося під час засідання РНБО в п’ятницю.