Зеленський зробить щеплення на передовій разом з бійцями ООС

20:14, 08.02.2021
Зеленський зробить щеплення на передовій разом з бійцями ООС

Володимир Зеленський на передовій. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський планує зробити щеплення вакциною від коронавірусу разом з українськими військовими просто на лінії розмежування на Донбасі.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький у понеділок.

 

«Ми бачили, як це робив прем’ер-міністр Ізраїлю, як це робив обраний президент США, і я вітаю рішення нашого Президента вакцинуватися з військовими», – сказав Радуцький під час форуму «Коронавірус: виклики і відповіді», передає сайт партії «Слуга народу».

 

При цьому голова комітету запевнив, що в Україну поставлятимуться тільки якісні вакцини, а суперечки, яка з них безпечніша, за його словами, – це лише елемент гібридної війни.

 

«В Україні ми відчуваємо гібридну війну, яку проти нас веде одна країна. І сьогодні боротьбу за те, якою саме вакциною вакцинуватися, я вважаю елементом такої війни. Ми розуміємо, що це великі гроші, і розпочата кампанія здійснюється за допомогою рупорів цієї країни», – вважає нардеп Радуцький.

 

Обранець відзначив, що в Україну поставлятимуться тільки перевірені вакцини.

 

«Ми не ввеземо сюди вакцину, яка не є якісною або недозволеною у країнах ЄС, ми це гарантуємо», – заявив Радуцький.

 

До речі, під час свого виступу на форумі президент Зеленський лише заявив, що готовий особистим прикладом показати людям, що вакцинація важлива, безпечна і потрібна.

 

"Я готовий особистим прикладом, як і більшість світових лідерів, показати людям, що вакцинація важлива, вона безпечна, вона потрібна", - сказав глава держави.

 

Пізніше стало відомо, що президент Володимир Зеленський обговорив з головою правління, головним виконавчим директором фармкорпорації Pfizer Альбертом Бурлою питання, пов’язані з укладенням контракту на постачання в Україну вакцини Pfizer/BioNTech у найкоротші терміни.

 

«Дякуємо, що зробили все можливе, щоб пришвидшити постачання вакцини Pfizer до України. Ми готові створити всі необхідні умови для використання вакцини. COVID-19 все ще залишається головним викликом для світу. Ми високо цінуємо, що фармацевтичні компанії борються за нас на передовій», – сказав глава держави.

 

Як інформує Офіс президента Зеленський запевнив співрозмовника:  «Забезпечення вакцинації населення України безпечною сертифікованою вакциною є одним з наших пріоритетних завдань».

 

Тоді як голова правління Pfizer пообіцяв зробити все можливе, щоб Україна отримала перші партії вакцини за контрактом якнайшвидше.

 

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я України планує розпочати вакцинацію від коронавірусу в лютому. Зокрема, передбачається провести багаторівневу кампанію з метою охоплення вакцинацією щонайменше 50% населення протягом 2021-2022 років.

 

У лютому Україна отримає від глобальної ініціативи COVAX 117 тис. вакцини BioNTech/Pfizer. Загалом у межах COVAX Україна має отримати 8 млн доз вакцини.

 

Україна також уклала контракт з китайською компанією Sinovac Biotech на постачання 1,9 млн доз вакцини.