Олександр Дубінський виключений з фракції «Слуга народу»

19:05, 01.02.2021
Олександр Дубінський виключений з фракції «Слуга народу»

«Слуги народу» вирішили, що Олександр Дубінський має піти геть.

Фракція "Слуга народу" проголосувала за виключення зі своїх лав скандально відомого народного депутата Олександра Дубінського під час засідання в понеділок.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформують окремі «слуги» в соцмережах.

 

За виключення Дубінського проголосували 198 членів фракції, ще 29 - проти, а 19 - не голосували.

 

При цьому, на фракції не було обговорення цього питання, а самому Дубінському слово не давали. Голова фракції «слуг» Давид Арахамія лише зачитав дані, які більшість одразу підтримала.

 

Колишня колега Дубінського по телеканалу «1+1», нардеп Ольга Василевська-Смаглюк написала: «Це було найкоротше засідання фракції СН. За виключення Дубінського зібрали понад 180 підписів».

 

Сам Дубінський назвав своє вигнання "маніпулятивною історією і чистим фарсом", мовляв, на засіданні не були пред'явлені ані підписні листи, ані інші результати голосування.

 

«Ви розумієте, що пройдені всі червоні лінії фракцією, ми побачили справжні обличчя політичних акторів і в Офісі президента, і в українському парламенті. Ми прекрасно розуміємо, що це - маніпулятивний результат, який був необхідний конкретним людям для отримання конкретних дивідендів, саме політичних, і для вирішення своїх власних проблем», - обурювався вигнанець.Раніше в Офісі президента України відреагували на американські санкції проти українських громадян за втручання у президентські вибори, пообіцявши покарати причетних до втручання.

 

Зауважимо, що напередодні Дубінський спробував натиснути на колег і оголосив про проведення "паралельного підрахунок голосів" за або проти його виключення.

 

Зокрема, він надіслав усім депутатам фракції листи через електронну пошту і систему СЕДО, в яких просив їх до 16:00 1 лютого повідомити свою позицію з питання виключення Дубінського з фракції.

 

«Країна і виборці повинні знати імена тих, хто підтримує механізм брехливих доносів в іноземні держави як механізм незаконного впливу на українську владу», - не вгамовувався нардеп.

 

Втім, як бачимо «паралельний підрахунок» від Дубінського не спрацював.

 

Раніше Дубінський відмовився піти з фракції за власним бажанням на прохання президента Зеленського в день його народження.

 

Внаслідок санкцій уряду США популярний відеохостинг YouTube заблокував канал Олександра Дубінського, на який було підписано 350 тисяч глядачів.