Політичне перевзування: Зеленський розкритикував ідею Тимошенко про референдум

10:47, 29.01.2021
Політичне перевзування: Зеленський розкритикував ідею Тимошенко про референдум

Зеленський хоче зменшити кількість нардепів у Раді з 450 до 300. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський жорстко розкритикував ініціативу лідерки партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко провести референдуми з п’яти питань.

 

На його думку, у даному випадку йдеться про "політичне перевзування", яким партія Тимошенко займається уже 20 років.

 

Як повідомляє Україна молода, про це глава держави заявив у своєму відеозверненні до українців у п’ятницю.

 

"Кажуть, що найшвидша істота на планеті – це гепард. Насправді це не так – це окремі депутати і швидкість, з якою вони перефарбовуються. Спочатку вони були категорично проти референдуму, але – бац! Вуаля! – і тепер вже ініціюють референдум з 5 питань чи зі скількох там. Думаю, мем фейспалм можна зробити офіційним логотипом цієї політичної сили. І слоган "20 років на ринку перевзувань!", - іронічно сказав президент України.

 

Зеленський сподівається, що таких депутатів буде "у парламенті якомога менше". За його словами, закон про зменшення кількості нардепів з 450 до 300 – на черзі, і його партія має намір втілити в життя цю обіцянку.

 

Президент нагадав, що для цього у парламенті потрібні 300 голосів і поцікавився, хто ж доєднається до "Слуги народу" у цьому питанні. Українцям він порадив "уважно слідкувати за поіменним голосуванням за цей закон, запам’ятовувати прізвища і робити висновки на наступних виборах".

 

 

Зауважимо, що напередодні, 27 січня, Юлія Тимошенко у Верховній Раді заявила, що "Батьківщина" хоче ініціювати проведення референдумів з п'яти питань (щодо українського газу і атомної електроенергії, продажу сільськогосподарської землі; продажу стратегічної власності (газогін, залізниця, Укрпошта тощо); легалізації медичної марихуани і грального бізнесу).

 

Леді Ю назвала ухвалений напередодні парламентом закон про референдум "поганим". На її думку, "звичайні люди ніякого референдуму провести не зможуть через бюрократичні процедури". Тому депутатка запевнила, що її політсила "допоможе народу" проявити свою волю.

 

Влітку 2020 року Зеленський подав до парламенту законопроєкт №3612 "Про народовладдя через всеукраїнський референдум". 26 січня 2021 року парламент ухвалив документ у другому читанні.