США закликають Україну посилити боротьбу з корупцією

09:36, 22.11.2020
США закликають Україну посилити боротьбу з корупцією

Сполучені Штати підтримують український народ і пов’язані з Євромайданом надії на заможну Україну.

Посольство Сполучених Штатів Америки в Києві закликає Україну посилити боротьбу з корупцією, щоб наблизити до здійснення ідеали Євромайдану.

 

Як інформує Україна молода, позицію Вашингтону озвучила тимчасова повірниця у справах США в Україні Крістіна Квін.

 

«Сім років тому українці зібралися на Майдані з вимогами до свого уряду почути їхній голос і продовжити євроатлантичну інтеграцію України. Ці дії громадян вивели Україну на шлях реформ, на якому було зроблено нелегкий поступ вперед. Нові інституції, спрямовані на зменшення корупції, поглиблення партнерських відносин із НАТО і ЄС, стабільніші банківська і енергетична галузі та активне залучення громадянського суспільства були б неможливими без Євромайдану», – заявила пані Квін у відеозвернні.

 

Американська дипломатка також наголосила:

 

«Потрібно ще чимало зробити, щоб здійснити прагнення Революції гідності. Головним серед таких зусиль є зміцнення інституцій, які борються з корумпованими впливовими колами, що підкуповують суддів, купують народних депутатів і загрожують журналістам та громадянському суспільству. Доти, поки від цих осіб, які піклуються лише про власні інтереси, не вимагатимуть дотримання тих самих правил, що й від звичайних громадян, мрії Євромайдану не здійсняться».

 

За її словами, «Україна також повинна бути вільною від втручання та агресії з боку Росії, включаючи припинення російської окупації Криму і виведення російських сил зі сходу України».

 

Дипломатка додала, що «Сполучені Штати підтримують український народ і пов’язані з Євромайданом надії на заможну Україну, яка зорієнтована на Захід і має повний суверенітет і територіальну цілісність», – додала

 

Крістіна Квін завершила заяву словами українською мовою «Слава Україні!»

 

Напередодні, 21 листопада Україна вшановувала День гідності і свободи – в пам’ять про початок цього дня Революції гідності 2013 року, а також про початок Помаранчевої революції 2004 року, що сталося 22 листопада.

 

Як повідомляла «УМ», громадські активісти влаштували автопробіг до лікарні «Феофанія», де лікується від коронавірусу президент Зеленський і озвучили владі вимоги щодо продовження реформ.