Андрій Білецький закидає владі приховування кількості загиблих від обстрілів

14:12, 07.09.2020
Андрій Білецький закидає владі приховування кількості загиблих від обстрілів

Перший командир полку "Азов" Андрій Білецький заявляє про щонайменше двох загиблих від обстрілів на Донбасі 6 червня. (Фото Нацкорпусу)

Колишній нардеп, перший командир полку «Азов», лідер Національного Корпусу Андрій Білецький заявляє, що влада та командування ООС приховують реальну кількість втрат внаслідок ворожих обстрілів  українських позицій на Донбасі у неділю, 6 червня.

 

Як повідомляє «Україна молода», свою позицію, посилаючись на неофіційні дані з фронту, пан Білецький оприлюднив у соцмережах в понеділок.

 

«14 бригада: 1 військовий загинув від кулі снайпера в голову. 79 бригада: 1 загинув, 1 поранений - АГС (автоматичний гранатомет - ред.) в окоп. За моїми даними, зараз Зеленський істерично ініціює ТКГ. В Офісі президента розглядають можливість відходу з усіх спірних ділянок аби "не провокувати мирних сепаратистів", - написав Білецький у закритому Телеграм-каналі.

 

За словами першого командира полку «Азов», недільні події свідчать про цілковиту втрату контролю над ситуацією з боку президента Зеленського.

 

«Висновок - верховного головнокомандувача у нас взагалі не існує. Є людина, яка може бути «не лохом» тільки коли треба бикувати перед молодими хлопцями-ветеранами», - зазначив Білецький.

 

У свою чергу, в Офісі президента наголосили, що Україна розцінює обстріли на Донбасі з боку бойовиків як два окремі випадки й вимагає від Росії втрутитися у ситуацію та вплинути на їхню провокаційну поведінку.

 

Мовляв, напередодні президент Володимир Зеленський провів спеціальну нараду стосовно обстрілів так званих «ЛНР», «ДНР», через які один український військовий загинув, а ще один — був поранений.

 

На Банковій наголошують, що глава держави «вкрай стурбований провокаційними обстрілами та напруженням обстановки» на Донбасі.

 

 «Президент вкотре наголошує, що Україна не відступає від позиції досягнення миру і виконує усі домовленості, досягнуті 22 липня щодо режиму припинення вогню, що доведено СММ ОБСЄ. Однак, за потреби, українські військові захищатимуть суверенітет, територіальну цілісність та життя українських громадян», — додали в Офісі президента у понеділок.

 

Як повідомляла «УМ», 6 вересня бойовики порушили режим припинення вогню й обстріляли позиції української армії спочатку на Донеччині, де поранення отримав захисник України. Перший обстріл в Офісі президента Зеленського назвали «поодинокою провокацією».

 

Тоді як молодший сержант 14-ї механізованої бригади імені князя Романа Великого Тарас Кубійович загинув під час ворожого обстрілу позицій ООС поблизу села Причепилівка, що в районі Кримського  Новоайдарськго району Луганщини у неділю.
 

Читайте також: "Загиблі герої липня: пам'ятаймо про їхній подвиг".