У «Слузі народу» заперечують причетність Зеленського до виключення з фракції Лероса

11:50, 02.09.2020
У «Слузі народу» заперечують причетність Зеленського до виключення з фракції Лероса

Гео Лерос відомий своєю критикою дій президента Зеленського

Голова «Слуги народу» Давид Арахамія заявив, що президент Володимир Зеленський не дзвонив йому і не вимагав виключити з політсили депутата Гео Лероса, який розкритикував голову держави.

 

Як інформує УМ, про це передає « РБК-Україна».

 

«Ні, це неправда [дзвінок президента]. У нього був конфлікт з головою Офісу президента [Андрій Єрмак], ми до цього як фракція ставилися абсолютно нейтрально», — сказав Арахамія журналістам.

 

За його словами, фракція не втручалася у справи Лероса через його заяви на адресу Офісу президента і самого Зеленського, але знає, що Леросу «тексти писали».

 

«Він не самостійно ці тексти пише, я знаю, хто йому пише, але не буду говорити», — заявив Арахамія.

 

При цьому він додав, що СН «фактично зберегла» Леросу депутатський мандат. Він пояснив, що Лерос пройшов у Раду за списком, і якби він сам написав заяву, то втратив би мандат.

 

Депутат від СН Данило Гетманцев сказав журналістам, що ініціативу щодо виключення Лероса із фракції підтримали близько 200 народних депутатів, передає УНІАН.

 

На прохання показати ці списки депутат порадив звертатися до голови їхньої фракції. "Але загальну цифру я знаю, що це близько 200 депутатів з фракції", - додав Гетманцев.

 

Він, зі свого боку, пояснив, чому поставив власний підпис під цим рішенням. За словами Гетманцева, це було непросте рішення, але після перегляду скандального виступу Лероса в Раді, він вирішив поставити свій підпис.

 

"На жаль, побачив там ті обставини, які не зовсім відповідають дійсності, або зовсім не відповідають дійсності. Вони є суто політичними, спрямованими на те, аби погіршити репутацію нашої політсили в цілому. Спрямовані проти президента особисто, невмотивовані, деструктивні", – сказав Гетманцев.

 

Як повідомляла УМ, 1 вересня з трибуни Верховної Ради Лерос звинуватив президента у «злитті зі старою системою»: "Пане президенте, ви не стали воювати зі старою системою, ви просто з нею злилися. Саме ви своїми мікробами та бактеріями брехні заразили цілу країну, згаявши шанс великої держави, обмінявши його на конверти від олігарха.

 

В цей же день його виключили з фракції. Лерос заявив, що це сталося за розпорядженням Зеленського

 

«Ви, покидьки, мене не зупините». Нардеп Лерос відреагував на виключення із фракції «Слуга народу»

 

Гео Лерос відомий своєю критикою дій президента Зеленського та голови Офісу Президента Андрія Єрмака. На початку каденції Володимира Зеленського був його радником. Однак через 9 місяців, у березні 2020 року, глава держави його звільнив.

 

  •  

.