Зеленський хоче не боятися плювків у обличчя на вулиці після президентства

11:42, 26.08.2020
Зеленський хоче не боятися плювків у обличчя на вулиці після президентства

Володимир Зеленський наразі не ходить вулицями вільно. (Фото Офісу президента)

Володимир Зеленський сподівається, що після закінчення терміну перебування на посаді президента українці пишатимуться ним, не плюватимуть йому в обличчя, тож він зможе спокійно ходити вулицями України.

 

Як передає «Україна молода», про це Зеленський заявив в інтерв’ю телеканалу Euronews.

 

"Я завжди буду залишатися просто людиною. Для мене дуже важливо, щоб після того, як я перестану бути президентом, я міг спокійно ходити вулицями не тільки Києва, а й України. Я вже не кажу, щоб люди пишалися мною, – це найвищий результат", - цитує главу держави під час інтерв’ю Офіс президента у середу.

 

 

Зеленський додав: «Або мені принаймні хочеться, щоб люди віталися. Я сподіваюся, вони не захочуть сказати мені щось неприємне, не захочуть плюнути мені в обличчя».

 

За його словами, він «не хоче бути як інші політики, які закінчили політичну кар'єру, але через свою політику не повертаються до суспільства». На думку президента,  упродовж року на посаді він робив так, щоб йому, дітям та батькам не було соромно.

 

Зеленський також розповів, що крім вирішення стратегічних проблем, стикається зі щоденними викликами, на які також треба реагувати. Зокрема, в країні триває війна.

 

"Війна на сході – вона не зупиняється, вона не як робочі дні – 5 разів на тиждень. Війна – вона щодня. І щодня є виклики та питання. На них треба знаходити не просто відповіді, а результативні кроки. Тому що від кожного з таких кроків залежить, скільки людей загинуло, скільки людей поранено, скільки людей саме ти, президент України, можеш особисто зберегти будь-якими шляхами: дзвінки, поїздки на фронт", - вважає глава держави.

 

І додав, що переговори в «нормандському форматі» продовжуються, а друга зустріч у такому форматі означає, що є «великий шанс закінчити війну».

 

«Я хочу вірити, що це станеться у цьому році... Я не знаю нікого, хто міг би завершити її (війну) швидше за мене», — поділився наперед планами мирного врегулювання війни президент.

 

Як повідомляла «УМ», Зеленський вважає, що наразі немає міжнародної платформи для повернення анексованого Криму, але влада планує деокупацію півострова.

 

Президент України також регулярно контактує з президентом Росії Путіним "у потрібні моменти".