Сашко Положинський відмовився від нагороди Зеленського – ордена «За заслуги», відео

08:25, 25.08.2020
Сашко Положинський відмовився від нагороди Зеленського – ордена «За заслуги», відео

Сашко Положинський брав участь у Марші захисників і проігнорував урочистості за участі Зеленського 24 серпня. (Фото з ФБ-сторінки Олександра Положинського)

Український музикант, колишній лідер гурту «Тартак» Олександр Положинський відмовився від ордена «За заслуги» ІІІ ступеня, яким його нагородив президент Володимир Зеленський, згідно указу до Дня Незалежності.

 

Як повідомляє «Україна молода», свою позицію Положинський навів у офіційному відеозверненні до глави держави, оскільки той полюбляє спілкуватися саме у такий спосіб.

 

На думку співака, такі нагороди мають замість нього отримати музикант Андрій Антоненко "Ріффмастер", лікарка Юлія Кузьменко та медсестра Яна Дугарь, які наразі є фігурантами справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

 

Тому Сашко Положинський дорікнув президенту за неналежне розслідування справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

 

Зокрема, співак сказав: «Я дізнався, що ви нагородили мене орденом "За заслуги" третього ступеня… Сьогодні, коли ми йшли в колоні, ми також згадували про людей, яких безпідставно, принаймні, жодного разу ще не було наведено дійсно вагомого доказу якоїсь їх провини, звинувачують у вбивстві – у тяжкому злочині. Це мій друг і колега – музикант Андрій Ріффмастер Антоненко, це доктор Юлія Кузьменко, це військовий медик Яна Дугарь. Ось ці люди дійсно заслуговують на нагороди, хоча б тому, що вже більш як півроку вони потерпають від беззаконня».

 

Положинський, який, на відміну від багатьох зірок шоу-бізнесу, проігнорував офіційні урочистості за участі Зеленського на Софійській площі, але узяв участь у Марші захисників, також наголосив: «І, в тому числі, ваше ім'я замішане у цій справі, тому що за вашої участі було проведено брифінг, де людей безпідставно було названо вбивцями - без суду, без слідства, без доказів».

 

Відомий виконавець також сказав, що в нього вже є нагороди, яких йому цілком достатньо – це його концерти, його публіка та подяка шанувальників.

 

 

Як повідомляла «УМ», президент Володимир Зеленський присвоїв почесні звання "Заслужений артист України" білоруському виконавцю, екслідеру гурту "Ляпис Трубецкой" Сергію Міхалку та українському співакові та режисеру Михайлу Хомі, відомому як DZIDZIO.

 

Композитору Юрію Рибчинському присвоєно звання «Герой України».

 

24 серпня представники гуртів «Бумбокс», «Океан Ельзи» і «Тартак» заявили, що не давали дозвіл на використання своїх пісень на концерті «Пісенна історія сучасної України» до Дня незалежності, який відбувся в межах заходів святкування 29-річчя  Незалежності.

 

На ньому пісню «Вахтерам» гурту «Бумбокс» виконали «Время і Стекло», а «Там, де нас нема» «Океану Ельзи» — хор і Вєрка Сердючка. Пісню гурту «Тартак» «Понад хмарами» — Ніна Матвієнко.