Турчинов пропонує Зеленському почати наступ на Крим

19:46, 24.08.2020
Турчинов пропонує Зеленському почати наступ на Крим

Олександр Турчинов під час Маршу захисників 24 серпня. (Фото з ФБ-стоірнки Олександра Турчинова)

Екссекретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов пропонує президенту Володимиру Зеленському розпочати наступ на Крим. За його словами, у порівнянні із 2014 роком нині глава держави нині вже має можливість це здійснити.

 

Як повідомляє «Україна молода», так пан Турчинов відреагував на відповідні заяви Зеленського про те, що в Україні мають давати свідчення ті, "хто без бою подарував частину України".

 

Нагадаємо, що під час окупації Криму Росією у лютому-березні 2014 року саме Турчинов виконував обов’язки президента, які на нього поклала Верховна Рада. Тож закиди нинішнього президента під час виступу з нагоди Дня Незалежності екссекретар РНБО розцінив, як критику на свою адресу.

 

Відтак, Олександр Турчинов зазначив, що винними в тому, що півострів анексувала Росія, є президент-втікач Віктор Янукович та чиновники, причетні до знищення обороноздатності України. При цьому зараз ситуація з військовими можливостями країни змінилася, і тепер Україна здатна на наступ.

 

 

«Багато людей причетні до цього (до втрати українських територій – Ред.), починаючи від Януковича і тих, хто знищував обороноздатність нашої країни. Але, на жаль, допитуватись будуть не вони. Допитувати вони будуть намагатися тих, хто сьогодні опонує цій владі. Але у пана Зеленського є всі можливості, на відміну від 2014 року, реалізувати наступ на Крим, і ми йому готові в цьому допомогти. Але, на превеликий жаль, я боюся, що "договорняк" із Росією для нього значно важливіший, ніж захист української землі», - сказав колишній в.о. президента у коментарі Радіо Свобода під час Маршу захисників у понеділок.

 

Як повідомляла «УМ», вступаючи 24 серпня з промовою на урочистостях з нагоди Дня Незалежності президент Зеленський заявив, що ті, хто без бою віддав частину української території, мають давати свідчення.

 

Раніше Олександр Турчинов, який після втечі експрезидента України Віктора Януковича з країни в 2014 році виконував обов’язки глави держави, стверджував, що під час анексії Криму Росією більше ніж 70% українських військових на півострові «перейшли на бік агресора», а в українського Генштабу був відсутній план контрзаходів.