«Маємо пам’ятати про кожного»: Порошенко вшанував пам’ять загиблих українських військових

12:31, 24.08.2020
«Маємо пам’ятати про кожного»: Порошенко вшанував пам’ять загиблих українських військових

Порошенко згадав, про сержанта Ярослава Журавля, який загинув при спробі евакуювати загиблого українського військового на Донбасі.

П’ятий президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною в День Незалежності України вшанували пам’ять загиблих українських військових.

 

Як повідомляє "Україна молода", церемонії також взяли участь генерал-лейтенант Михайло Забродський, командувач Української добровольчої армії Дмитро Ярош, а також ветерани бойових дій на Донбасі.

 

Церемонія вшанування відбулася в Залі Пам'яті Міноборони у пнеділок.

 

«Ми згадуємо українських героїв, які віддали своє життя для того, аби Україна як держава відбулася. І ця незалежність мала можливість існувати. Кажуть, що українська незалежність, якій вже тисячі років, відродилася 29 років тому. А може, і 6 років. Бо саме 6 років тому Україна і українці збагнули, що наша незалежність, суверенітет і держава є в небезпеці, і стали спільно: українські воїни, добровольці, волонтери, небайдужі громадяни, священники, українці по всьому світові — стали, щоб захистити Україну. Знаходяться негідники, які кажуть — почекайте, пройде 5−10 років, і вони зроблять все для того, аби українці забули про це. Щоб кров, яка пролилася українцями, розсмокталася. Ми маємо цього не допустити. Ми маємо пам’ятати про кожного», — зазначив Порошенко.

 


Він згадав, зокрема, про сержанта Ярослава Журавля, який загинув при спробі евакуювати загиблого українського військового на Донбасі.

 

«Ми вимагаємо присвоєння Ярославу звання Героя України. Так само як ми вимагаємо нагороди Андрію Підлісному, який зробив все для того, щоб врятувати Ярослава. Лише важка контузія під час мінометного обстрілу завадила йому це зробити», — підкреслив Порошенко.

 

                 Батько і донька сержанта Ярослава Журавля під час Маршу захисників. 

 

«Ми повинні вчитися на прикладах таких вчинків. Так треба любити Україну. Так люблять її всі українці. Коли ми будемо про це пам’ятати, все з Україною буде добре. І ми переможемо», — переконаний Порошенко.

 

Як повідомляла УМ, депутати від партії «Європейська Солідарність» ініціюють присвоєння загиблому морпіху Ярославу Журавлю звання Герой України.

 

Президент Володимир Зеленський заявив, відповідальні за здачу українських територій "будуть давати свідчення".