Кирило Буданов реформуватиме військову розвідку за стандартами НАТО

14:50, 06.08.2020
Кирило Буданов реформуватиме військову розвідку за стандартами НАТО

Кирило Буданов планує відновити дух розвідки. (Фото ГУР Міноборони)

Новий очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив про намір розпочати реформи. У ГУР, зокрема, впроваджуватимуть стандарти Північноатлантичного Альянсу.


Як інформує УМ, про свої плани Кирило Буданов повідомив в коментарі Інтерфакс-Україна, передає ГУР Міноборони у четвер.

 

"Я зроблю все, щоб відновити цілісність і неподільність України, посилити нашу потужність. Мій курс на реформування системи залишиться незмінним, на основі принципів і стандартів НАТО. Ми відновимо сам дух української військової розвідки", - зазначив пан Буданов.

 

Зазначимо, що попередником Буданова на посаді був Василь Бурба, якого президент Володимир Зеленський звільнив указом 5 серпня.

 

Кирило Буданов навчався в Одеському інституті сухопутних військ. Одразу після навчання розпочав службу у Головному управлінні розвідки. За свою кар'єру обіймав різні посади у ГУР.


Легендарний розвідник Буданов – учасник війни на Донбасі, за це отримав орден "За мужність". У квітні 2019 року авто Буданова намагався підірвати у Києві російський диверсант: вочевидь, ФСБ планувала помститися Буданову за втрати серед російських окупантів. 


У 2020 році працював заступником директора у Службі зовнішньої розвідки України.

 

Як повідомляла УМ, професійний військовий Кирило Буданов очолив Головне управління розвідки Міноборони у середу.