Досвід і ефективність: Венедіктова про радника Піскуна

09:40, 31.07.2020
Досвід і ефективність: Венедіктова про радника Піскуна

Генпрокурорка Венедіктова вважає цінним досвід Святослава Піскуна. (Фото Союзу юристів України)

Святослав Піскун має великий досвід, а це найцінніше, що є у людини.

 

Як повідомляє "УМ", так генпрокурорка Ірина Венедіктова написала у соцмережах, пояснюючи, чому призначила Піскуна своїм радником.

 

"Найцінніше, що є у людини, - це досвід. Негативний і позитивний, підйоми і падіння і знов підйоми. І, коли людина десятиліттями в професії, залишається соціально активною та за нею ідуть колективи, - вона ефективна. Тому я безмежно вдячна всім "реформаторам" і "активістам" за поради і бачення моїх заступників і радників з новими обличчями - мабуть їх треба брати відразу ж з пологових будинків", - написала вона.

 

Пані Венедіктова зазначила, що Піскун працював генпрокурором не на президента, а на державу, як це робили лікарі, вчителі і правоохоронці, і не треба його плутати з політиками.

 

61-річний Піскун тричі обіймав посаду генпрокурора: за часів президентства Леоніда Кучми та Віктора Ющенка.

 

Як повідомляла "УМ", генпрокурорка Венедіктова призначила колишнього генпрокурора Святослава Піскуна своїм радником.

 

Наприкінці 90-х Піскун працював під керівництвом Миколи Азарова у Державній податковій адміністрації України і був його заступником.

 

З подачі тодішнього президента Леоніда Кучми, 6 липня 2002 року став генеральним прокурором України.

 

У 2003 році його звільнили з цієї посади за "надмірну політизацію органу". Відтак Піскун стає заступником секретаря РНБО.

 

Ющенко у жовтні 2005 року звільняє Піскуна через те, що не задоволений роботою Святослава Піскуна. Уже у квітні 2007 року Ющенко поновлює його на посаді. Щоправда, ненадовго: через місяць він знову відправляє Піскуна у відставку.

 

Святослав Піскун двічі був народним депутатом за списками "Партії регіонів". У 2012 році голосував за скандальний мовний "закон Ківалова – Колесніченка".