У МЗС Росії розцінили постанову України про місцеві вибори як вихід з Мінських угод

09:11, 24.07.2020
У МЗС Росії розцінили постанову України про місцеві вибори як вихід з Мінських угод

РФ себе називаж посередником в Мінських угодах. Хоча фактично вона є стороною конфлікту на Донбасі, агресором.

У МЗС Російської Федерації прочитали постанову Верховної Ради України від 15 липня про місцеві вибори. Текст росіянам не сподобався: мовляв, це можна розцінити як вихід Києва з мінських угод.

 

Як інформує УМ, про це заявила речниця МЗС Росії Марія Захарова, як пишуть у РИА.

 

Захарова вимагає в України пояснень.

 

"Москва не розуміє, що означає постанова Ради про місцеві вибори. А також і позиція президента Зеленського, з цим пов'язана. Все це, мовляв, можна розцінити як вихід України з мінських угод по Донбасу. Росію як співпосредника мінського процесу ця ситуація, природно, не може не турбувати", - заявила Захарова.

 

Зауважимо, у РФ тільки так себе й називають – посередником. Хоча фактично вона є стороною конфлікту на Донбасі, агресором, а посередники мінському процесі насправді Німеччина та Франція.

 

"Ми вимагаємо від української сторони чітких роз'яснень щодо цього питання", – додала представниця РФ.

 

Вона також закликала німецьких та французьких партнерів по переговорах у нормандському форматі "дати принципову оцінку ситуації".

 

Як інформувала УМ, в постанові ВРУ від 15 липня щодо місцевих виборів зазначено, що вибори на окупованих територіях призначать окремим законом і тільки після припинення російської агресії та виведення всіх незаконних збройних формувань.

 

Росіяни вже вимагали скасування постанови Постанова Верховної Ради про проведення місцевих виборів суперечить мінським угодам, – Гризлов . Київ, звісно, відмовив.