День ВМС: Зеленський оглянув проходження військових кораблів і техніки, відео

15:14, 05.07.2020
День ВМС: Зеленський оглянув проходження військових кораблів і техніки, відео

Акваторією Чорного моря пройшли катери морської охорони та артилерійські катери. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський оглянув проходження українських військових кораблів і техніки на борту фрегата «Гетьман Сагайдачний» в Одесі у День ВМС, який святкується у першу неділю липня.

 

Про це повідомляє «Україна молода» в неділю, 5 липня.

 

Спочатку військові гелікоптери здійснили проліт із Державним прапором України та Військово-Морським прапором.

 

 

Потім акваторією Чорного моря пройшли катери морської охорони та артилерійські катери.

 

 

Як повідомляє Офіс президента, військові катери та гелікоптери продемонстрували комплекс дій з надання допомоги кораблю, що зазнав лиха.

 

Крім того, акваторією пройшли навчальні катери з курсантами на борту.

 

 

Загалом військове керівництво країни оглянуло виконання елементів тактичних навчань кораблів, катерів та суден які брали участь у збір-поході.

 

Також у пам’ять про полеглих військових моряків на воду було покладено вінок. Пам’ять загиблих героїв ушанували хвилиною мовчання.

 

 

Під час робочої поїздки до Одеської області президент Зеленський поспілкувався і з представниками ветеранських громадських організацій та наголосив на важливості повернення людей і територій, привітавши ветеранів з Днем ВМС.

 

«Ми сьогодні вітали моряків (з Днем ВМС. – Ред.), але я вітаю і наших атовців, «афганців», усіх ветеранів, які в будь-який час захищали нашу країну, захищають і будуть захищати», – сказав Зеленський.

 

 

Тоді як ветеран АТО Олександр Голопотелюк розповів про проблему встановлення в Одесі меморіалів на честь загиблих героїв: «В Одесі на сьомий рік війни немає меморіального пам’ятника або належного меморіалу ветеранам російсько-української війни».

 

У відповідь Зеленський зазначив, що увічнення пам’яті героїв дуже важливе. Глава держави закликав місцеву владу Одеси долучитися до розв'язання цього питання.

 

Також ветерани закликали створити в Одеській області центр психологічної реабілітації для колишніх бійців.

 

Перед тим президент заявив морякам, що Військово-Морські сили України будуть повністю оснащені ракетною зброєю, яка є головним фактором стримування агресора. До того ж, Україна «буде сильною, вільною, непереможною і поверне всі свої території».

 

Також, на думку Зеленського, роль військових моряків для обороноспроможності України неможливо переоцінити. Тому він хоче, щоб українські моряки відчували, що вони є справжніми супергероями.

 

Як повідомляла «УМ», командувач ВМС Олексій Неїжпапа вважає Росію головним ворогом і наголошує, що нині світ воює технологіями, а не кількістю штиків.