На Софіївській площі у Києві вимагали заборонити «ватні партії», фото

17:57, 02.07.2020
На Софіївській площі у Києві вимагали заборонити «ватні партії», фото

Серед вимог націоналістів - заборона партії Шарія, а також ОПЗЖ. (Фото Нацкорпусу)

Акція націоналістичних організацій з вимогою заборони діяльності проросійських політичних партій в Україні відбулася в історичному центрі Києва на Софіївській площі в четвер.

 

На акції зібралося близько тисячі активістів переважно з Нацкорпусу.

 

Про це повідомляє «Україна молода» з посиланням на дані націоналістів.

 

Частина з протестувальників тримала в руках прапори організацій, також було розгорнуто великий плакат з написом "Заборонити ватні партії".

 

Націоналісти вимагають заборонити партію Шарія, а також інші "ватні" партії, зокрема, й ОПЗЖ, які, як стверджують учасники акції, фінансуються з Росії.

 

 

Заявлена назва акції: "Вимога нації - заборона проросійських організацій".

 

Після збору учасники акції вирушили організованою колоною від площі по вулиці Володимирській в бік будівлі Служби безпеки України. При цьому автомобільний рух по вулиці Володимирській на цьому відрізку було повністю перекрито.

 

Лише у частини присутніх були захисні маски. Також у групах і колоні не дотримувалися норми соціальної дистанції.

 

 

Згодом активісти провели акцію і біля будівлі Міністерства юстиції.

 

Учасників акції супроводжували кілька десятків правоохоронців, в тому числі поліції діалогу, а також патрульні автомобілі.

 

 

«До двох тисяч людей сьогодні зібрались в центрі столиці із вимогами зняти з реєстрації партії, що відкрили "другий фронт" в Україні. Медведки та Шаріки мають покинути наше політичне поле, а разом із тим Україну. Відповідні вимоги ми занесли до СБУ та Мін'юсту. Радий, що мав честь бути ведучим цієї акції! Слава Україні!», - наголосив після акції історик Олександр Алфьоров.

 

Зауважимо, що у четвер Нацкорпус організував у багатьох містах України акції під назвою “Проти ватного реваншу”, пікетуючи, серед іншого, офіси партії проросійського блогера Шарія та ОПЗЖ.