Автономія кримських татар має бути закріплена у Конституції - Чубаров

16:02, 28.06.2020
Автономія кримських татар має бути закріплена у Конституції - Чубаров

Рефат Чубаров закликав владу закріпити автономію кримських татар у Конституції

У привітальному слові до Дня Конституції України Рефат Чубаров заявив, що відновлення територіальної цілісності України в рамках її міжнародно визнаних кордонів, включаючи Автономну Республіку Крим та місто Севастополь, є питанням збереження і майбутнього Української держави.

 

«Унаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України, яка триває понад 6 років, територіальну цілісність нашої держави порушено – окупований Крим і втрачений контроль в окремих районах Луганської та Донецької областей. Ми не дозволимо нікому – ні зовнішньому ворогу, ні внутрішнім колаборантам, ні окремим державам поставити під сумнів територіальну цілісність України і увійти у змову з Російською Федерацією, що окуповує частину території України», – підкреслив Чубаров.

За його словами, відновлення територіальної цілісності України в рамках її міжнародно визнаних кордонів, включаючи Автономну Республіку Крим і Севастополь, є питанням збереження і майбутнього України.

 

Також, за його словами, вкрай важливим і визначальним для майбутнього Української держави є визначення статусу Криму як кримськотатарської національно-територіальної автономії у складі України, яке слід терміново закріпити в Конституції України.

 

"Прийміть щирі вітання з нагоди одного з найважливіших свят в нашій державі - Дня Конституції України", - зауважив він.

 

Як повідомляла "УМ", президент Зеленський винагородив представників шоу-бізнесу, а також науковців, військових, діячів культури тощо з нагоди Дня Конституції, який відзначається у неділю, 28 червня. Серед нагороджених - популярні співаки, ведучі та гуморист з Одеси.
 
 
 
Зокрема, співак та музичний продюсер Олексій Потапенко «Потап» отримав звання заслуженого артиста України. Таким самим званням відзначено і співака Арсена Мірзояна, зятя Ніни Матвієнко.
 
 
 
Відомий комедійний актор з Одеси Олег Філімонов став народним артистом. Співачки Ірина Білик та Тіна Кароль отримали ордени княгині Ольги ІІІ ступеня.