Справа про Томос: Ткаченко каже, що йдеться про позов Філарета до Порошенка

13:33, 21.06.2020
Справа про Томос: Ткаченко каже, що йдеться про позов Філарета до Порошенка

Почесний патріарх Філарет свого часу отримав від президента Порошенка звання "Герой України".

Новопризначений міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко висловився, щодо резонансної справи про Томос.

 

За його даними, предметом одного з розслідувань Державного бюро розслідувань щодо Петра Порошенка є не Томос, а позов почесного патріарха Філарета до колишнього президента.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це міністр Олександр Ткаченко написав у Telegram.

 

«Церква має залишатись поза політикою. Мені дивно чути заяви, як з боку колишнього президента Порошенка, так і представників ПЦУ, що Томос став предметом розслідування ДБР», — стверджує міністр культури.

 

За його словами, ця інформація не відповідає дійсності, а ДБР розслідує позов почесного патріарха до експрезидента.

 

«Автокефалія і Томос — це церковна справа. А позов почесного патріарха до колишнього президента — справа юридична і жодним чином не стосується статусу ПЦУ ані в державі, ані у світовому православ’ї», —наполягає урядовець.

 

Як повідомляла «УМ», 18 червня у ДБР підтвердили, що проти Петра Порошенка відкрили кримінальне провадження через створення помісної Православної церкви України.

 

Тоді як Філарет публічно відмежувався від справи проти Порошенка. Мовляв, кримінальне провадження відкрито за заявою його прихильників. 

 

ПЦУ вважає відкриття провадження стосовно Порошенка через отримання Томосу українською автокефальною церквою переслідуванням і тиском на церкву та вірян. Тоді як користувачі соцмереж висміяли чергову справу ДБР про Томос.