Суддя Хмельницького райсуду не знає чи штрафувати Зеленського за порушення карантину

11:59, 19.06.2020
Суддя Хмельницького райсуду не знає чи штрафувати Зеленського за порушення карантину

На суд не з'явився жоден з відповідачів.

19 червня суддя Хмельницького райсуду призупинив провадження щодо президента України Володимира Зеленського за порушення карантину і звернувся до Верховного суду із проханням розтлумачити, чи можна стягувати штраф з президента згідно з Конституцією
 

Відповідне рішення оголосив суддя Андрій Місінкевич, передає сайт "Є", що вів трансляцію з суду.

 

Хмельницький райсуд розглянув адмінпротоколи щодо порушення карантинних вимог президентом України та ще шістьма особами. Серед них - голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет та міський голова Хмельницького Олександр Симчишин. В складених адмінпротоколах йдеться про те, що вони порушили під час робочого візиту президента до Хмельницького вимоги карантину. Попри заборону приймати клієнтів у приміщеннях закладів громадського харчування, високопосадовці зайшли до однієї із хмельницьких кав'ярень на вулиці Проскурівській і випили там кави.

 

На суд не з'явився жоден з відповідачів.

 

Очільнику Хмельницької ОДА Дмитру Габінету суд призначив штраф за порушення правил карантину в розмірі 17 тис. грн. Також він має сплатити 420 грн судового збору. Рішення суду поки не набуло законної сили та може бути оскаржене.

 

Адмінпротокол щодо міського голови Олександра Симчишина також розглянули. І за рішенням суду призначили 17 тис. штрафу та 420 грн судового збору. 

 

Суд прийняв рішення звернутися до ВСУ, щоб той розтлумачив, чи можна штрафувати Зеленського через недоторканність президента.

 
 
Як повідомляла УМ, Зеленський під час свого візиту до Хмельницького відвідав кав'ярню, котру, згідно з постановою Кабінету міністрів, могли би відкрити для відвідин лише 5 червня. В товаристві Зеленського був Ляшко.
 
 
Правоохоронці підготували до передачі в суд адміністративні матеріали, складені за фактом порушення карантинних обмежень в одному з кафе Хмельницького під час робочої поїздки в регіон президента України Володимира Зеленського.
 
 
10 червня головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що штраф за порушення карантину став його найдорожчою кавою у житті