Суддя Вовк обиратиме запобіжний захід Порошенку 1 липня, фото

18:02, 18.06.2020
Суддя Вовк обиратиме запобіжний захід Порошенку 1 липня, фото

Петро Порошенко дякує тисячам прихильників перед Печерським судом.

Скандально відомий суддя Печерського суду Києва Сергій Вовк відклав розгляд питання про обрання запобіжного заходу Петру Порошенку.

 

Наступне засідання має відбутися 1 липня о 14:00.

 

Як повідомляє «Україна молода», таке рішення суддя Вовк оголосив у четвер.

 

Зазначимо, що прокуратура спершу просила про арешт Порошенка з правом застави у 10 млн грн, але потім генпрокурорка Ірина Венедіктова змінила клопотання й тепер пропонує призначити експрезиденту особисте зобов'язання.

 

У свою чергу Порошенко заявив: «Вони намагалися дати нам хабара, замінити арешт з триманням під вартою на особисте зобов’язання. Порошенко хабарів не бере і брати не буде. Вони це роблять, щоб вилучити паспорт і не дати можливість Порошенку мобілізувати світ на підтримку України».

 

Тоді як суддя Вовк прийняв клопотання про зміну запобіжного заходу від прокуратури та зазначив, що відкладає засідання, аби надати час захисту.

 

Адвокати Порошенка заперечували проти такого рішення та зазначили, що чекають рішення Вовка по суті, водночас засідання відклали. Адвокат Ілля Новіков сказав, що нове клопотання може буде підставою, щоб відкласти засідання, чого захист не хоче.

 

З боку слідства та прокуратури участь у засіданні брали 6 осіб.

 

 

Коли Порошенко вийшов із суду до людей (за неофіційними даними на Володимирській зібралося до десяти тисяч прихильників) він подякував усім, хто зібрався на його підтримку.

 

«Ми прийшливсуд, продемонструвавши, щомиїхнебоїмося. Правда–знами. Ми маємо захистити нашу землю, державу та народ. Показати, що героїчніподвигиветеранів, волонтерів, воїнівтаактивістівбулинедарма. Сьогодні «прокурорські» втекли. Але це поки не перемога, а лише початок боротьби. Я вам нічого не обіцяю, як казав Черчилль, крім поту та праці», - сказав Порошенко.

 

 

Він також подякував всім дипломатам, які зібрались в судовому залі: «Дякую за такийрівеньміжнародноїувагидоцьоготрешу. Треш – це не неповага до суду. Треш – це дослівне цитування генпрокурора Рябошапки, якийбув«100% людиною»вашоївлади. Треш – це сміття. Місце для сміття – у відрі прибиральниці, а не в українськомусуді».

 

Як повідомляла "УМ", Порошенко принципово вирішив прийти до суду 18 червня попри трагедію в родині, тому похорон батька експрезидента Олексія Порошенка було перенесено на п’ятницю.

 

Авторитетні міжнародні організації, низка впливових світових політиків, українські громадські діячі, активісти та медіа закликають президента Володимира Зеленського припинити політичні переслідування Порошенка.

 

Посольство США в Україні також висловило занепокоєння з приводу політичних справ проти п'ятого президента.

 

Водночас, стало відомо, що проти Порошенка вже відкрито 27 (!) кримінальних проваджень: одна з останніх справ порушена "за розпалювання релігійної ворожнечі" у зв'язку з отриманням Томосу про автокефалію ПЦУ.