Порошенко принципово прийде в суд 18 червня

22:01, 17.06.2020
Порошенко принципово прийде в суд 18 червня

Петро Порошенко взяв участь в онлайн зустрічі із лідерами Європейської народної партії 17 червня.

Експрезидент Петро Порошенко принципово прийде на засідання Печерського районного суду міста Києва, яке відбудеться 18 червня о 15:15.

 

Лідер «ЄС» прийде до суду попри те, що на цьому засіданні Офіс генпрокурора вимагатиме арешту Порошенка, тим більше, що в саме цей день, згідно з християнськими канонами мали б поховати батька експрезидента -– Олексія Порошенка, який помер 16 червня.

 

Як повідомляє «Украна молода», про намір свого підзахисного бути в суді у четвер заявив адвокат Порошенка Ілля Новіков під час брифінгу в середу.

 

Клопотання розписане на скандально відомого суддю Сергія Вовка, який свого часу оголошував вирок Юрію Луценку.

 

За словами Новікова, присутність на суді Петра Порошенка – це питання принципове. П’ятий президент буде на засіданні, незважаючи на політичний контекст справи та трагедію у сім’ї.

 

"Попри всі порушення процедури клопотання подано і розподілено судді Вовку, який є суддею з дуже одіозною репутацією. Незважаючи на те, що це переслідування вочевидь носить політичний характер, незважаючи на те, що, як ви знаєте, що помер батько Петра Олексійовича, він буде присутній у четвер. Засідання відбудеться. І Це дуже-дуже принципове питання", - зазначив Новіков.

 

За його словами, Порошенка будуть намагатися, як анонсовано ще 10 червня, взяти під варту.

 

«Клопотання розписане на суддю Вовка, що нас абсолютно не дивує. Про суддю Вовка існує циркулююча серед юристів думка, що він пов’язаний з Офісом президента. Суддя Вовк вів процес Луценка, його намагалися звільнити, і він відновився на посаді судді. Суддя Вовк розглядав і виносив рішення за попередніми клопотаннями ДБР в рамках серії справ проти Порошенка. Те, що це клопотання в силу ряду причин виявилося розподілено на суддю Вовка, – це очікувано і нас це не здивувало", – додав адвокат.

 

Тоді як адвокат Ігор Головань зазначив, що кількість процесуальних порушень у цьому провадженні величезна, і генпрокурор Венедіктова перша в історії очільниця Різницької, яка фактично поставила під сумнів конституційні повноваження президента України.

 

"«Ми маємо факт притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності з боку генерального прокурора. Це абсолютно є очевидним. Про це говорив в своєму інтерв’ю колишній генеральний прокурор Рябошапка. НАБУ ще в березні цього року встановило, що там порушень не було. 26 березня 2020 року було видано постанову про доручення здійснення досудового розслідування іншому органу досудового розслідування. Підписав її заступник генерального прокурора, керівник САП пан Холодницький, який в постанові написав чорним по білому, що в ході вивчення матеріалів досудового розслідування встановлено відсутність обставин, які можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення", – повідомив пан Головань.

 

Нагадаємо, днями Петро Порошенко свідчив у справі Януковича в Апеляційному суді.