Резніков і Єрмак у Парижі говорили про Мінськ і візит Макрона

10:02, 13.06.2020
Резніков і Єрмак у Парижі говорили про Мінськ і візит Макрона

У складі делегації був і керівник Офісу президента Андрій Єрмак (ліворуч). (Фото Офісу президента)

Українська делегація, яку очолив віце-прем'єр-міністр – міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, здійснила одноденний робочий візит до Франції минулої п’ятниці.

 

У складі делегації був і керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомив Офіс президента.

 

При цьому, на Банковій висвітлюють участь у обговореннях лише Єрмака, майже не згадуючи очільника делегації Резнікова.

 

 

Зокрема, Андрій Єрмак та зовнішньополітичний радник президента Франції Еммануель Бонн обговорили Мінський процес та підготовку майбутнього візиту французького лідера до України.

 

Зазначається, що президент Франції Еммануель Макрон може навідатись до України до кінця року.

 

У свою чергу Єрмак заявив, що українська сторона робить все можливе для проведення саміту лідерів держав "Нормандської четвірки" у Берліні.

 

«Україна робить усе можливе для повної імплементації Паризьких угод, що відкрило б можливість для проведення саміту лідерів держав «Нормандської четвірки» в Берліні. Ми високо цінуємо зусилля з посередництва Франції та Німеччини як наших партнерів у Нормандському форматі. Сьогодні посилення нашої координації є дуже важливим», – сказав він.

 

Керівник Офісу президента також розповів раднику французького президента про перезавантаження української делегації на перемовинах у Мінську. Темою обговорення також була можливість зустрічі зовнішньополітичних радників лідерів країн "Нормандської четвірки" в найближчі тижні.

 

Нагадаємо, 6 травня керівник Офісу президента Андрій Єрмак запропонував політичним радникам лідерів держав–учасниць Нормандського формату перезавантажити роботу Тристоронньої контактної групи у Мінську.

 

2 червня українська делегація відвідала Берлін (Німеччина), де йшлося про те, що "Україну категорично не влаштовує повільність просування вперед у Мінському форматі", що процес обміну утримуваними людьми загальмувався, що на Донбасі продовжують гинути люди: з 19 грудня 2019 до 29 травня 2020 року зафіксовано понад 1,5 тисячі обстрілів з боку бойовиків, загинуло 33 українських військових, 235 було поранено.