Справа Шеремета: Аваков закидає журналістам «політичні спекуляції»

19:19, 12.06.2020
Справа Шеремета: Аваков закидає журналістам «політичні спекуляції»

Міністр МВС Аваков в компанії генпрокурорки Венедіктової і голови СБУ Баканова у Запоріжжі.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не побажав відповісти прямо на запитання, чи зустрічався він з президентом Володимиром Зеленським щодо розслідування резонансної справи вбивства Шеремета і якщо така зустріч мала місце чи є поступ у її розслідуванні.  

 

Йдеться про заяву Зеленського під час пресконференції у травні, що Аваков має лишитися на посаді, щоб завершити справу Шеремета.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це Авакова спитали журналісти у Запоріжжі, де на координаційну нараду зібралися керівники праввохоронних органів у п’ятницю.

 

«Зустріч з президентом ніколи не впливає ні на яку справу, зокрема і справу Шеремета. Президент публічна особа, яка виконує свої повноваження. У Конституції не написано, що він має керувати якимось слідством і так далі. Зарубайте собі це на носі. Більше того — і міністр цим не займається. Є матеріали слідства, до яких відповідно до закону під розписку слідчого ми отримуємо доступ. Є ознайомлення», — сказав Аваков в компанії генпрокурорки Венедіктової і голови СБУ Баканова запорізьким журналістам

 

 

Міністр МВС додав, що на сьогодні матеріали у справі Шеремета відкриті для захисту і передані в суд.

 

Аваков закликав журналістів «припинити політичні спекуляції» і дати відправити справу в суд, щоб там захист і обвинувачення озвучували свої аргументи, а суд ухвалив рішення.

 

Він також також додав, що в Україні не будуть "виносити рішення по мірі активності на суді у справі Стерненка чи у справі Шеремета", а будуть "виносити рішення, виходячи з фактів".

 

Як повідомляла «УМ», на пресконференції 20 травня президент Володимир Зеленський заявив, що розслідування справи Шеремета — особиста відповідальність Авакова, і що він хоче побачити, як це закінчиться.

 

Зеленський вважає, що кращого за Авакова міністра внутрішніх справ досі немає

 

21 травня стало відомо, що підозрюваним у справі вбивства Павла Шеремета — Юлії Кузьменко, Яні Дугарь та Андрію Антоненку — змінили підозри. З них зникли згадки про «ультранаціоналістичні ідеї» і «велич арійської раси», а організаторами слідство тепер називає не Антоненка, а невстановлених осіб.

 

Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016-го о 7:45 ранку внаслідок вибуху машини. Він їхав на ранковий ефір своєї програми. Розслідування убивства Шеремета високопосадовці публічно називали «справою честі», утім понад 3,5 роки попри численні експертизи, допити понад 1000 осіб, вилучення відео з камер спостереження обсягом понад 150 терабайтів, у справі про вбивство Шеремета не було жодного офіційного підозрюваного.