Кучма скликає засідання у Мінську через погрози бойовиків ОРДЛО

08:25, 21.05.2020
Кучма скликає засідання у Мінську через погрози бойовиків ОРДЛО

Захисники України готові "зустріти" наступ бойовиків. (Фото Генштабу ЗСУ)

Українська делегація у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на сході України на чолі з Леонідом Кучмою скликає позачергове засідання групи з безпеки щодо неправдивого звинувачення Збройних сил України в нібито обстрілі об'єктів енергетичної інфраструктури на непідконтрольних територіях Луганщини.

 

Зокрема, Кучма вже звернувся до спецпредставника ОБСЄ з приводу проведення екстреного засідання ТКГ у Мінську.

 

Про це повідомляє «Україна молода» з посиланням на заяви українських посадовців.

 

Зокрема, перший заступник голови делегації України в ТКГ Олексій Резніков повідомив у коментарі агенції «Інтерфакс-Україна», що українська сторона ініціює проведення в невідкладному порядку консультацій робочої групи з питань безпеки ТКГ в режимі відеоконференції.

 

За його словами, Україна звернулася до спеціального представника голови ОБСЄ в ТКГ Гайді Грау з проханням поінформувати представника делегації РФ Бориса Гризлова про цю ініціативу.

 

Пан Резніков наголошує, що інформація бойовиків Луганщини про нібито обстріл не відповідає дійсності, має провокаційний характер та є абсолютно безпідставною.

 

Це звернення було підписане головою української делегації в ТКГ Леонідом Кучмою та направлене в ОБСЄ.

 

Раніше про цю ініціативу Києва повідомив президент Володимир Зеленський.

 

«Щоб зрозуміти, що робить зараз Леонід Данилович Кучма: через заяву Пасічника (ватажок так званої "ЛНР" - ред.) він написав листа і скликає термінове засідання Мінської контактної групи. Підписав він цього листа на пані Грау (спецпредставницю голови ОБСЄ в Україні- ред.)».

 

За його словами, Леонід Кучма залишається керівником української делегації у Тристоронній контактній групі.

 

Як повідомляла «УМ», у середу ватажок так званої «ЛНР» Леонід Пасічник звинуватив ЗСУ в обстрілі об'єктів енергетичної інфраструктури в ОРЛО та пригрозив "відсунути лінію розмежування".

 

Тоді як ватажок так званої «ДНР» Денис Пушилін також заявив про приведення у повну бойову готовність підрозділів окупаційних військ на Донбасі - нібито через «посилення обстрілів з боку Збройних сил України».

 

Тоді як СММ ОБСЄ у щоденному звіті від 19 травня навпаки зафіксувала зменшення за попередню добу кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях.

 

Тиждень тому, 13 травня, старший солдат 30-ї ОМБр імені князя Костянтина Острозького, 24-річний Олександр Карпика загинув від кулі ворожого снайпера поблизу Золотого на Луганщині.