Зеленський відпочивав в Омані за рахунок дружини - ОП

19:57, 03.04.2020
Зеленський відпочивав в Омані за рахунок дружини - ОП

Раніше Офіс президента України повідомляв, що в Омані у глави держави найближчими днями заплановані зустрічі на найвищому рівні.

В Офісі президента заявили, що візит Володимира Зеленського до Оману у січні не мав офіційного статусу, а відбувався з приватною метою, але через багаторічну відсутність візитів найвищого рівня між Україною та Оманом президент вирішив використати поїздку для зміцнення дипломатичних відносин.
 
 
Така відповідь ОПУ на запит "Української правди".
 
 
"Поїздка президента до Султанату Оман не мала офіційного статусу, відбувалася з приватною метою та за власні кошти....Враховуючи відсутність візитів найвищого рівня між Україною та Султанатом Оман з дати встановлення дипломатичних відносин (19 травня 1992 року), президент України використав відвідання Султанату для встановлення контактів з його керівництвом, координації взаємних кроків з метою зміцнення дипломатичних відносин між країнами, активізації двостороннього торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва", - зазначили в Офісі президента.
.  
 
В ОПУ додали, що у зв’язку з тим, що візит був неофіційним, Офіс президента до підготовки та організації поїздки не залучався, організаційно-протокольне забезпечення візиту Зеленського до Оману не здійснювалося і делегація не передбачалася.
 
 
Зазначається, що переліт і проживання у готелі в Омані оплачувала дружина президента з власних коштів.
 
 
При цьому в ОПУ додали, що на офіційному сайті президента "всебічно висвітлюється діяльність глави держави з метою інформування громадськості про зустрічі Володимира Зеленського, які мають суспільний інтерес", зокрема, там можна ознайомитися  і з деталями зустрічей в Омані.
 
 
Також зазначається, що у зв’язку з катастрофою українського літака в Ірані, Зеленський "перервав свій приватний візит" до Оману та повернувся до Києва, а керівництву Оману написав листа з подякою за допомогу у швидкому поверненні на батьківщину.
    

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Оман виборця»: з'явилися фото розкішного новорічного відпочинку Зеленського

 

Як повідмляла УМ, Офіс президента України повідомив, що в Омані у глави держави найближчими днями заплановані зустрічі на найвищому рівні.

 

Раніше в ОПУ повідомили, що Президент Володимир Зеленський перебуває в Омані, куди він відбув разом з родиною рейсовим літаком за власні кошти.

 

 Зеленський прилетів з Оману майже через добу після авіакатастрофи українського літака МАУ в Ірані.ЗМІ припускали, що президент в Омані міг зустрічатися із представниками РФ.

 

Під час поїздки до Оману Президент України Володимир Зеленський зустрівся з міністром, відповідальним за закордонні справи Султанату Оман, Юсуфом бін Аляві бін Абдаллою. Соцмережі відреагували на це фотожабами.

 

Журналісти проєкту "Схеми" з'ясували, що Зеленський летів із Оману літаком, який привіз туди секретаря Радбезу РФ Миколу Патрушева.