Порошенко вимагає у Зеленського не створювати консультативну раду з ОРДЛО

09:09, 25.03.2020
Порошенко вимагає у Зеленського не створювати консультативну раду з ОРДЛО

На думку Порошенка, хто б не поставив формальний підпис під продиктованим із Кремля протоколом про створення "консультативної ради", відповідальність за це ляже на Зеленського.

П’ятий президент України Петро Порошенко вважає, що створення "консультативної ради" з представниками ОРДЛО суперечить інтересам України і для президента Володимира Зеленського буде заступом за "червоні лінії", окреслені громадськістю.

 

Про це він написав у Twitter.

 

"Ми оприлюднили план ключових стратегічних рішень для порятунку економіки, так і не дочекавшись нічого подібного від уряду Володимира Зеленського. При тому ми не випускаємо із поля зору ті червоні лінії, які йому спільно з небайдужою громадськістю накреслили ще минулого року.

 

Погодитися на створення так званої консультативної ради – означає переступити і зайти надто далеко за ці лінії. Це значить діяти всупереч національним інтересам України. Це значить легітимізувати ватажків окупованих Росією районів Донбасу, а країну-агресора – визнати посередницею.

 

Погодитися на створення так званої консультативної ради для влади означає переступити і зайти надто далеко за червоні лінії, окреслені громадськістю ще минулого року. Це значить діяти всупереч національним інтересам України.

 

Хто б не поставив формальний підпис під продиктованим із Кремля протоколом про створення "консультативної ради", відповідальність за це ляже на Зеленського. Тому публічно звертаюся саме до нього із категоричною вимогою не погоджуватися на створення такої "ради".

 

Зараз як ніколи потрібен сильний імунітет, який би надійно захищав український державний організм від будь-яких спроб Росії вразити його".

Хто б не поставив формальний підпис під продиктованим із Кремля протоколом про створення «консультативної ради», відповідальність за це ляже на Зеленського. Тому публічно звертаюся саме до нього із категоричною вимогою не погоджуватися на створення такої «ради».

 

Зараз як ніколи потрібен сильний імунітет, який би надійно захищав український державний організм від будь-яких спроб Росії вразити його.

Переглянути зображення у Твіттері

 

Нагадаємо: 25 березня на засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську планувалося створити Консультативну раду за участі представників України та окремих районів Донецької та Луганської областей (окупованих проросійськими силами територій). Ідея належала керівнику Офісу президента Андрію Єрмаку.

 

Через карантин і поширення коронавірусу зустріч ТКГ у середу відбудеться у форматі відеоконференції. 

 

Нагадаємо, на 25 березня запланована онлайн-зустріч Тристоронньої контактної групи у Мінському форматі, на якій ймовірно створять так звану Консультативну раду з російськими бойовиками з ОРДЛО. 

 

Як повідомляла УМ,  11 березня учасники Тристоронньої контактної групи в Мінську підписали домовленості про створення “консультативної ради” – органу, який фіксує суб’єктність ОРДЛО, а Росія перебуває лише в статусі гаранта-спостерігача, на рівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ.

 

Чотири десятки нардепів фракції «Слуга народу» виступили проти створення консультативної ради в Тристоронній контактній групі за участі представників ОРДЛО.

 

24 березня в Україні пройшла Всеукраїнська онлайн-акція #НіВизнаннюОРДЛО