Пристайко: війна на Донбасі ускладнює шлях України в НАТО

12:48, 12.03.2020
Пристайко: війна на Донбасі ускладнює шлях України в НАТО

Вадим Пристайко

Україна буде членом НАТО, оскільки для цього немає жодних юридичних перешкод.

 

Про це заявив віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Вадим Пристайко, повідомляє пресслужба Офісу віце-прем'єра.

 

"В основоположних документах Альянсу немає положення, яке би забороняло приєднуватися до НАТО країні, в якій триває військовий конфлікт. Тому з юридичної точки зору Україна має такі ж можливості, як і інші країни, що не воюють. Водночас, немає сумніву, що війна на Донбасі ускладнює шлях України до Альянсу", - зазначив Пристайко.

 

Він підкреслив, що конфлікт забирає життя українських людей, виснажує Україну, затримує цивілізаційний розвиток, заважає реалізувати критично необхідні реформи.

 

"На це і розраховує Росія, яка традиційно провокує нестабільність у сусідніх державах, зокрема, щоб ускладнити їхній рух до європейських та євроатлантичних структур. Яскравий приклад, як це працює - війна в Грузії. Завдання України зараз - "вирватись" з конфлікту, використовуючи всі можливі дипломатичні та інші засоби", - наголосив віце-прем’єр.

 

З його слів, команда Президента Володимира Зеленського працює над цим кожен день.

 

"Ми неодмінно будемо в НАТО - це лише питання часу", - додав він.

 

Нагадаємо, апередодні новопризначений міністр оборони України Андрій Таран назвав "недосяжною метою" адаптацію ЗСУ до стандартів НАТО найближчим часом.