СБУ вивела з окупованої Луганщини свідка агресії Росії

19:28, 08.10.2019
СБУ вивела з окупованої Луганщини свідка агресії Росії

(фото: СБУ)

Контррозвідка СБУ вивела з окупованої Луганщини на підконтрольну українській владі територію свідка збройної агресії Росії в Україні.
 
Про це повідомляє прес-служба СБУ.
 
В СБУ зокрема повідомили, що це була "ретельно спланована операція", за результатами якої мешканець міста Сорокине добровільно відмовився від участі в діяльності незаконних збройних формувань та залишив окуповану Луганщину.
 
Правоохоронці встановили, що через матеріальні труднощі чоловік змушений був вступити до ремонтної роти так званого "2 армійського корпусу народної міліції ЛНР", де лагодив пошкоджену в боях військову техніку бойовиків.
 
"Проте усвідомив хибність свого кроку та виявив готовність надати свідчення щодо злочинної діяльності російсько-терористичних військ на території нашої держави", - сказано в повідомленні СБУ.
 
СБУ перевірила чоловіка та встановила, що він не брав безпосередньої участі в бойових діях та не вчинив інших тяжких злочинів. Водночас "він надав слідству важливі докази збройної агресії Росії в Україні".
 
За рішенням суду його було звільнено від кримінальної відповідальності.
 
Нагадаємо, наприкінці червня українські спецслужби провели спецоперацію на окупованій території Донбасу і вивезли з окупованих районів Донецької області колишнього начальника розрахунку ППО Сніжного (з околиць якого була випущена ракета "Бук" по малайзійському Boeing, - ред.) Володимира Цемаха, який може бути причетним до справи у авіакатастрофі MH17 2014 року.