Парубій відповів ДБР на справу про «заворушення в Одесі»

21:29, 23.09.2019
Парубій відповів ДБР на справу про «заворушення в Одесі»

Андрій Парубій

Екс-спікер Верховної Ради Андрій Парубій назвав "задзеркальним абсурдом" кримінальне провадження про нібито створення ним озброєних угруповань для масових заворушень 02 травня 2014 року в Одесі.

 

Відповідний  пост Парубій написав у Facebook.

 

"Відчайдушна протидія української влади і громадянського суспільства гібридному захопленню путінською Росією всього нашого південного сходу — восьми українських областей, через захоплення влади проросійськими силами у обласних центрах, зокрема, і в Одесі — тут вже класифікується однозначно — як "факт створення і координування Парубієм А.В. громадських озброєних угруповань з метою вчинення масових заворушень 02.05.2014 на території м.Одеси. У документі ДБР це вже стверджується як ФАКТ. Дійсно — нова, химерна епоха…", - написав Парубій.

 

Парубій додав, що на Майдані, в АТО та "під час захисту наших південних областей, зупиняючи "русскую весну", він "робив все можливе і неможливе для захисту України".

 

Екс-голова Ради підсумував, що буде робити так і надалі, і "хай це завжди пам‘ятають вороги України".

 

Наприкінці серпня екс-заступник голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов повідомив, що звернеться до Державного бюро розслідувань із заявою про нібито злочин Парубія. Йшлось саме про "організацію масових заворушень" в Одесі.

 

За кілька днів Портнов додав, що ДБР відкрило провадження.

 

Як повідомляла УМ, 2 травня 2014 року через протистояння між проукраїнськими та проросійськими активістами загинули 48 людей – шість із них у центрі міста від вогнепальних поранень, а 42 – через пожежу в Будинку профспілок на Куликовому полі.

 

ДБР відкрило кримінальне провадження проти ексспікера Верховної Ради Андрія Парубія за “координування масових заворушень”.

 

На  початку вересня 2019 року Держбюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом можливого перешкоджання колишнім спікером Верховної Ради Андрієм Парубієм здійсненню виборчого права.

 

 

Читайте також: В ООН стривожені тим, що за чотири роки після трагедії в Одесі ніхто не покараний