Зеленський влаштував скандал, вимагаючи відставки керівника Миколаївщини (відео)

20:11, 17.07.2019
Зеленський влаштував скандал, вимагаючи відставки керівника Миколаївщини (відео)

(фото: "Никвести")

Президент Володимир Зеленський зажадав, щоб виконуючий обов'язки голови Миколаївської обласної державної адміністрації В'ячеслав Бонь написав заяву про звільнення за власним бажанням.
 
Про це він заявив під час ознайомлення з інфраструктурою та умовами функціонування Миколаївського міжнародного аеропорту 17 липня, повідомляє сайт президента України.
 
За словами Зеленського, з ремонтом аеропорту "склалася дивна ситуація, яка викликає багато питань: ефективність використання коштів, судові справи щодо фірми-підрядника, ситуація з попереднім директором аеропорту Волошиним.
 

Місцеве видання "НикВести" пише, що президент порівняв чиновників Миколаївської області з бандитами.
 
"Всі говорять, Миколаїв - бандитське місто! Чому? Ви всі живете в цьому місті. Всі кажуть: "Лети до Миколаєва - це найбільш бандитське місто". Це нормально? Люди нормальні. Чиновники поводяться, як бандити, що тут не зрозуміло? - сказав Зеленський, звертаючись до Боня.
 
При цьому, за словами журналістів, Бонь підтвердив, що не планував працювати в команді президента Зеленського.
 
"А навіщо ви працюєте? Так напишіть заяву! Все, вирішили. Так же тут, у Миколаєві? Порішали і вирішили", - сказав Зеленський Боню.
 
"Якщо потрібно написати заяву за власним бажанням, я його сьогодні готовий написати", - відповів чиновник.
 
"Так, пишіть! Домовилися", - сказав президент.
 
На запитання журналістів, кого він бачить на посаді губернатора Миколаївської області, Зеленський сказав, що у нього немає кандидатури.
 
"Поки немає. Є у вас хороші хлопці? Є у вас нормальні менеджери, які дійсно підняли бізнес... Знайдіть!" - цитують Зеленського "НикВести".
 
За даними "Інтерфакс-Україна", один із присутніх озвучив ідею скласти короткий список кандидатів на голову облдержадміністрації з 5-7 осіб.
 
"Ви зробите short list і призначимо протягом тижня. Дайте цих людей. Думаєте, легко? Ніхто не хоче", - відповів Зеленський.