Володимир Зеленський відхилив чотири повістки на службу в армії

21:21, 13.04.2019
Володимир Зеленський відхилив чотири повістки на службу в армії

(Макс Левін)

Кандидат у президенти Володимир Зеленський систематично ухилявся від проходження військової служби і має нині військове звання солдат. 

 

Про це йдеться у відповіді Міністерства оборони України на депутатський запит, повідомляє "Главком".

 

У Міноборони зазначили, що під час мобілізації йому надсилали три повістки у 2014 році і одну - у 2015, які він проігнорував. 

 

"Інформуємо, що громадянин Зеленський В.О. перебуває на військовому обліку військовозобов’язаних у Металургійно-Довгинцівському об’єднаному районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки міста Кривого Рогу з 22.12.2008 року і по теперішній час, військове звання — солдат, військово-облікова спеціальність — діловод діловодства", - зазначили в Міноборони.

 

Там додали, що Зеленський придатний до військової служби, однак військову службу у ЗС України не проходив.

 

 

 

Як повідомляла УМ,  народний депутат України Тетяна Чорновол під час години запитань до уряду заявила, що міністерство оборони України повинне якнайшвидше надати суспільству інформацію, чи ухилявся від призову на строкову службу кандидат в президенти України Володимир Зеленський та чи порушена проти нього кримінальна справа за дезертирство.

Водночас прес-секретарка кандидата в президенти Володимира Зеленського, Ірина Побєдоносцева, заявила, що звернення до Міністерства оборони щодо підтвердження або спростування ухилення від мобілізації Зеленського у 2014 році не коментуватимуть.