219 бійців Нацгвардії загинули за 5 років війни на Донбасі

14:25, 26.03.2019
219 бійців Нацгвардії загинули за 5 років війни на Донбасі

Зліва згори вниз: Роман Черненко, Сергій Кульчицький, по центру: Степан Криворученко, справа згори вниз: Олег Бабкевич, Андрій Шанський

За п’ять років російсько-української війни на Донбасі загинули 219 військовослужбовців Національної гвардії України. Ще 14 бійців зникли безвісти, а 812 отримали поранення.
 
Про це 26 березня, у День національної гвардії, інформує у Facebook речник МВС Артем Шевченко.
 
За його словами, всього в бойових діях взяли участь майже 35 тисяч нацгвардійців.
 
Наразі у Національній гвардії служить 45 тисяч військових. За потреби кількість особового складу може бути збільшено до 60 тисяч.
 
"1364 відзначені державними нагородами, зокрема 188 посмертно", - написав Шевченко.
 
Також три нацгвардійці були посмертно нагороджені званням Герой України - генерал-майор Сергій Кульчицький, лейтенант Богдан Завада та солдат Євген Тельнов.
 
На сайті Національної гвардії наведено список із 179 загиблих бійців.
 
Водночас Операція об’єднаних сил на своїй сторінці у соцмережі Facebook поширила відео про рік роботи нацгвардійців у складі Об’єднаних сил.
 

Як відомо, Нацгвардія несе службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, охороняє взводні опорні пункти, важливі державні об’єкти, охороняє громадський порядок, органи судочинства, конвоює спецконтингент, прикриває державний кордон на межі з Росією, здійснює контрдиверсійну боротьбу, бійці батальйонної тактичної групи беруть участь в оборонних діях на лінії зіткнення.
 
"Понад півтора мільйони транспортних засобів та 2 мільйони 780 тисяч громадян перевірили гвардійці на рухомих та стаціонарних блокпостах. Це, в середньому, 5 тисяч та 9 тисяч одиниць техніки та осіб за добу відповідно. При цьому було затримано 1210 осіб", - звітує прес-центр ООС.