Вступ до НАТО є гарантією безпеки України - Петро Порошенко

13:07, 26.02.2019
Вступ до НАТО є гарантією безпеки України - Петро Порошенко

Президент не бачить альтернативи вступу до НАТО (фото: Михайло Палінчак)

Президент України Петро Порошенко вважає, що вступ України до НАТО гарантуватиме її безпеку.
 
Про це він сказав під час оперативно-стратегічного збору з керівним складом Збройних Сил України, передає прес-служба президента України.
 
"Один з головних висновків, які усі ми, як суспільство, маємо зробити з подій п'ятирічної давнини, полягає у безумовному стратегічному курсі України до НАТО та Європейського Союзу. Нещодавно, як ви знаєте, відповідні зміни за моєю ініціативою було внесено до Конституції. Україна в НАТО – це гарантія нашої безпеки", - сказав він.
 
Президент додав, що політичне та військове керівництво країни минулих років, "суттєво загальмувавши на шляху євроатлантичної інтеграції, одночасно послабило й власний безпековий потенціал". 
 
 
"Мали місце і масові скорочення особового складу ЗСУ, і низький рівень фінансування, і кілька хвиль розкрадань в армії, коли знищувалися цілі військові частини. Сотні бойових літаків, самохідних гаубиць, танків і ракетних комплексів  продавалися за ціною ледве чи не металобрухту",  - додав Петро Порошенко.
 
Верховний Головнокомандувач ЗСУ також підкреслив, що за п’ять років армія України набула великого досвіду.
 
"Як президент України, Верховний головнокомандувач Збройних сил України можу із упевненістю стверджувати: сьогодні в Україні є армія, яка здатна захистити українську землю, нашу державу, народ України", - наголосив Петро Порошенко.
 
"Проведено значну роботу з реформування управління Збройних Сил відповідно до стандартів НАТО. Сформовано низку нових бойових бригад та військових частин оперативного, тилового і технічного забезпечення. На потенційно загрозливих напрямках проведено нарощування відповідних угруповань військ. Посилено систему протиповітряної оборони. Збільшено авіаційний парк та бойовий склад зенітних ракетних військ", - сказав глава держави.
 
Водночас президент додав, що Україна ніколи не забуде "добровольців і волонтерів, які одними з перших прийняли на себе удар у 2014 році".
 
Як повідомляла "УМ", 19 лютого президент Петро Порошенко закріпив курс на ЄС та НАТО в Конституції України. Нещодавно він також наголосив на необхідності збільшити присутність військових кораблів НАТО в Чорному морі через агресивні дії Росії.