Статки Юлії Тимошенко має перевірити Антикорупційна прокуратура

11:45, 15.02.2019
Статки Юлії Тимошенко має перевірити Антикорупційна прокуратура

Антикорупційна прокуратура перевірить скарги щодо незаконного збагачення Юлії Тимошенко (фото: facebook.com/YuliaTymoshenko)

Генеральний прокурор Юрій Луценко вирішив скерувати до Спеціалізованої антикорупційної прокурорати заяву про ймовірний злочин лідерки "Батьківщини" Юлії Тимошенко.
 
Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.
 
Зазначається, що 14 лютого на ім'я Юрія Луценка надійшла заява про ймовірне незаконне збагачення та декларування недостовірної інформації Тимошенко.
 
У прокуратурі додали, що розслідування таких злочинів може здійснювати лише НАБУ, а наглядати за справами - САП.
 
"Беручи до уваги наведене, генеральним прокурором України прийнято рішення про скерування заяви про злочин до САП для організації її належного розгляду та прийняття рішення у визначений КПК України спосіб", - кажуть у Луценка.
 
Нагадаємо, "Центр протидії корупції" раніше заявив, що вимагає порушити кримінальне провадження за фактами можливого незаконного збагачення народної депутатки та кандидатки у президенти Юлії Тимошенко. Як відомо, наприкінці 2018 року ЦПК надіслав заяви до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) та Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) з відповідними копіями документів, що свідчать про приховані витрати Юлії Тимошенко на послуги американських лобістів.
 
Водночас напередодні суд зобов’язав Державне бюро розслідувань відкрити провадження щодо ймовірної легалізації коштів партією "Батьківщина"