Вітання Петра Порошенка з Новим роком: У Крим і на Донбас повернемось з миром (відео)

09:15, 01.01.2019
Вітання Петра Порошенка з Новим роком: У Крим і на Донбас повернемось з миром (відео)

Президент: Наша сім’я неодмінно возз’єднається за одним столом, за яким Новий рік зустрічають за київським часом (кадр відео)

Президент Петро Порошенко обіцяє, що поверне окуповані Крим і Донбас, і що вся українська сім’я возз’єднається за одним столом.
 
Про це він сказав у привітанні українців з Новим роком.
 
"Звертаюся до мільйонів співвітчизників в Криму та по той бік Донбасу. Ми обов’язково повернемося до вас з миром, якою б довгою не була дорога. Наша сім’я неодмінно возз’єднається за одним столом, за яким Новий рік зустрічають за київським часом", - сказав президент. 
 
Він нагадав, що у 2019 році відзначатимуть століття Акту злуки.
 
"Ми нічого не прагнемо більше, ніж миру. І ніхто не прагне миру більше, ніж ми", - наголосив Порошенко.
 
Він привітав українських воїнів, які "гарантують нам тишу і спокій в цю новорічну ніч", моряків у російському полоні, серед яких троє поранених, українських політв’язнів у тюрмах Росії та громадян, що стали заручниками на тимчасово окупованих територіях.
 

Президент також згадав про створення незалежної української церкви.
 
"Народилася, нарешті, автокефальна Православна Церква України, визнана світовим православ’ям. Це - справжнє диво! Це знак Божий, що в нас, українців, усе буде добре", - сказав Порошенко.
 
Він підкреслив, що так Україна стала далі від Москви і ближче до Європи.
 
"Це чітка стратегія, якої неухильно дотримуємося протягом останніх п’яти років. Ми йдемо своїм шляхом. Ані обіцянки манни небесної, ані зерна зневіри, ані зілля розбрату - ніщо не повинно розвернути нас назад", - сказав глава держави.
 
Порошенко закликав українців об’єднуватися, бо "в єдності сила народу".
 
"Найважче вже минуло, і найгірше - теж позаду. Попереду - поступове зростання економіки і відновлення рівня життя. Головне - у передвиборчій гонитві не затоптати паростки розвитку, пророщені ціною великих жертв і колосальних зусиль кожного з вас. І тоді ми точно переможемо", - привітав президент.