Капітан «Яни Капу» Олег Мельничук попросив в окупантів Криму перекладача з російської мови

11:14, 29.11.2018
Капітан «Яни Капу» Олег Мельничук попросив в окупантів Криму перекладача з російської мови

Капітан "Яни Капу" відповів окупантам, що погано розуміє російську мову (фото: facebook.com)

Капітан захопленого Росією в районі Керченської протоки українського буксира "Яни Капу" Олег Мельничук у Київському райсуді Сімферополя, попросив перекладача з російської мови на українську.
 
Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив його адвокат Едем Семедляев, передає Радіо Свобода.
 
"Все було, як під копірку, всіх 24 моряків. Йому теж обрали запобіжний захід на два місяці, до 25 січня 2019 року. Він скористався правом на перекладача, заявив, що не цілком розуміє, йому надали перекладача з російської на українську і з української на російську. Також він в суді заявив, що не визнає себе винним, вважає себе непричетним до цієї справи і готовий відстоювати свою невинність у будь-якому місці, у тому числі і в судах", - сказав він.
 
Олег Мельничук
 
За словами адвоката, його підзахисного 27 листопада утримували в ізоляторі тимчасового тримання в місті Білогірськ.
 
Олег Мельничук
 
"Ми спілкувалися, але недовго - кілька хвилин. Узгодили позицію по справі, погодили, що дане рішення будемо оскаржувати. Подробиці я не зміг з'ясувати", - зазначив Семедляев.
 
Роман Мокряк
 
Як відомо, капітан Олег Мельничук керував буксиром "Яна Капу", при спробах таранити який два російських кораблі "знайшли" одне одного і зіштовхнулись самі.
 
У свою чергу командир захопленого катера "Бердянськ" старший лейтенант Роман Мокряк відмовився відповідати на питання співробітників російського ФСБ.
 
Роман Мокряк
 
Він, а також полонений моряк Богдан Небилиця, у 2014 році були серед тих військовослужбовців, які відмовилися присягнути Росії під час анексії Криму.
 

Нагадаємо, окупанти в Криму заарештували всіх полонених моряків, захоплених в Азовському морі 25 листопада. При цьому ФСБ показала, як полонені моряки відповідають на допит - з синцями та читаючи з листочка.