Андрій Парубій просить Грузію підтримати українську автокефалію

10:14, 27.05.2018
Андрій Парубій просить Грузію підтримати українську автокефалію

Андрій Парубій просить грузинського патріарха про підтримку. (Фото Укрінформ.)

Україна розраховує на підтримку Святішого патріарха Іллі ІІ та Грузинської православної церкви у прагненнях до створення Української православної автокефальної церкви.

Про це під час поїздки до Грузії з нагоди святкування 100-річчя Першої Республіки Грузія, сказав голова Верховної Ради України Андрій Парубій, передає прес-служба парламенту.

"Ми дуже розраховуємо на підтримку і патріарха, і Грузинської православної церкви прагнення України і усіх українців до створення української православної автокефальної церкви.

Сподіваюся, що на рівні президента і спікера ця ідея підтримана повністю, і я дуже сподіваюсь, що і Патріарх цю ідею підтримає", – підкреслив Парубій.

Також він зазначив, що планує обговорити питання підтримки автокефалії України з президентом Грузії, головою парламенту і Святішим Патріархом Іллею ІІ.

За словами спікера, ці питання вони проговорюватимуть як світська влада.

"Ми ні в якій мірі не прагнемо втручатися в релігійну сферу. Ми можемо тільки відображати інтерес і бажання українців і грузин", – додав голова Верховної Ради.

"На превеликий жаль, церкву використовують як політичний інструмент для пропаганди так званого "русского мира", для пропаганди агресії і вбивства українців.